Hjemmeside: 

Det er ikke bare på Vestlandet du finner gode motbakkeløp, de finnes også i Trøndelag - eller mer nøyaktig i Meldal. Meldal er kanskje mer kjent som et sted for skihopping, for i Kløvsteinbakken har ganske mange gode skihoppere satt utfor både i norske mesterskap og i verdenscup..Denne søndagen, et lite steinkast til venstre for hoppbakken ved Meldal IL sitt klubbhus på Kølmoen, skulle starten gå for Resfjellet Opp på 10,2 km.

Været var på arrangøren sin side med strålende solskinn og nærmest null vind. Hadde løpet gått dagen før så hadde det nok blitt et ganske annet løp, for da striregnet det hele dagen!

Resfjellet Opp er ikke et stort løp - ennå, men med flott natur, 1000 meter stigning og en kanon utsikt på selve toppen (1161 moh) burde det være et løp som klart kunne trekke flere deltagere.
 
På forhånd var det to ganske klare favoritter, Anne Nevin og Daniel Myrmæl Helgestad. Dagen før ble Anne Nevin nr. 6 i Birkebeinerritet og vant hele Birkebeinertrippelen sammenlagt og sa selv at hun nok hadde sykkelrittet i beina.

Myrmæl Helgestad var på hjemmebane og hadde verken syklet eller gått skirenn, så han var ganske uthvilt.
Løyperekorden har ikke ukjente Sondre Nordstad Moen. Den tiden skulle bli vanskelig å slå siden det var mye bløtere i år.

Starten gikk 12 sharp og Myrmæl Helgestad og Kristian Forbord Engen (tidligere syklist blant annet) dannet raskt en gruppe som dro fra med en gang. De første 4 km er forsåvidt enkle, men det er noen kneiker som klart var bratte nok!

På Gammelsætervollan etter 4 km var det også en spurtpris. Den vant Forbord Engen ganske greit.


6 - tettrio menn ved spurtpris.jpg
Spurtpris etter 4 km med Kristian Forbord Engen som vinner. FOTO: arrangør

Etter Gammelsætervollan følger ca 1 km på sti i skogsterreng. egentlig litt sånn berg og dalbane-sti.. Men lettløpt allikevel. Så kommer fjellterrenget og en fantastisk fin natur ligger og venter. Først er det tung og bløt myr, så kommer de små knallharde kneikene som gjør at det aldri blir hvile. Sola steiker godt på Resfjellet og syra prikker i beina.


7 - Evigunge Runar Flønes.jpg
Runar Flønes med Kondis sin utsendte på plassen etter. Runar Flønes var mannen jeg på forhånd ble advart mot - siden vi stiller i samme klasse. Jeg var best i de tyngre partiene, men i de lette partiene sa Runar at han hentet meg ganske lett. Og på den siste km kom han i hundre og jeg ble statist.... FOTO: arrangøren


Etter ca 7 -8 km kom det et ganske lettløpt parti med en drikkestasjon. Etter det gikk det stort sett oppover og den siste km var stort sett på fjell opp til mål. Og her kom altså Flønes og distanserte meg...


Daniel M.H innspurt.jpgDaniel Myrmæl Helgestad med kun få meter igjen av den sjuende utgaven av Resfjellet Opp. Han vant til slutt ganske greit med over 2 minutters margin til Forbord Engen. FOTO: arrangøren

Daniel Myrmæl Helgestad.JPGVinneren straks oppe. FOTO: arrangøren

11 minutter etter Daniel kom Anne Nevin opp som soleklar vinner av dameklassen.


anne nevin topp 2.jpgAnne Nevin straks i mål. FOTO: arrangøren

Alle resultater :


3 beste menn 

1. Daniel Myrmæl Helgestad   Henning skilag 1.06.03
2. Kristian Forbord Engen Rindal IL  1.08.34
3. Hallvard Løfald Rindal IL 1.09.09


3 beste damer

1. Anne Nevin Strindheim IL 1.17.18
2. Anne Kjersti Kalvå Lundamo IL 1.22.45
3. Kaisa Ramberg   1.24.01


Når man er nede i dalen i sentrum av Meldal vet man lite om fjelleventyret på selve Resfjellet. Og jeg må si at jeg faktisk ble ganske overrasket når jeg så hvor fint det var. 

Løpet er ikke det samme som Skåla Opp osv - men jeg kan garantere at du blir minst like sliten opp her. Dette er et ekte terreng/fjellløp - som stort sett går oppover. Du får aldri hvile og myrene underveis er nådeløse.
 
Min første kommentar på toppen var at dette er noe av det tøffeste og hardeste løpet jeg har gjort! 
Den kommentaren kan jeg stå for!

Turen ned igjen ble på grunn av alt det våte, veldig glatt og presidenten havnet på alle fire et par tre ganger på vei ned igjen!


Anne Kjersti Kalvå og Mari Muan.JPG 
Anne Kjersti Kalvå ( t.v) ble nr. 2 totalt og Mari Muan ble nr. 4. FOTO: arrangøren

Marion Steigedal.JPGMarion Steigedal på vei opp. Hun ga alt på slutten. FOTO: arrangøren

toppen.JPGDe seks beste gutta på toppen i finværet. FOTO: arrangøren

Marte Einum Syrstad.JPGMarte Einum Syrstad med et ansikt som sier alt. FOTO: arrangøren

Upåklagelig utsikt fra toppen.JPGOg til neste år bør det bli enda mer folksomt på toppen. FOTO: arrangøren