Ikke uventet kunne begge vinnerne notere vesentlig bedre tider i år da fjorårets underlag var meget bløtt etter mange timers regn, mens årets løyper var helt tørre.

Eirik Gramstad, OSI            15:22  (Han vant på 16:02 i fjor)
Jan Christian Kaltenborn       15:36
Øystein Mørk, Bøler            15:42

Ingrid Vikman, Kjelsås         17:28  (Hun vant på 18:24 i fjor)
Lana Kelly                     18:02
Mari Brox, OSI                 18:30


222 fullførte årets RYE-løp. Det er en nedgang på 32 fra rekordåret i fjor.

Resultater_Ryelopet_2010.pdf

Hvis ikke annet er nevnt, er fotografen: Oddvar Røsten


KLIKK PÅ BILDENE FOR STØRRE UTGAVER!

Start_DSC_0010

Rett før start

Starten_IMG_8847
Gramstad_Kaltenborn_1runde_IMG_8866

Kaltenborn og Gramstad holdt følge i 4 km (her etter snaue 2 km)

Tjalves Jan Christian Kaltenborn var veldig fornøyd med årets RyeLøp. Han og Gramstad vekslet på å dra til 1500 m. Da begynte Kaltenborn å merke at det skortet på kondisen. Da befinner en seg ved bommen rett etter asfalten og der det kommer noen seige motbakker som nok mange kjente godt. Han holdt allikevel følge med Gramstad til ca. 1 km før mål, omtrent der stien går over i skogsbilveien.

Han var godt fornøyd med tanke på at han har vært ute i fire måneder med skade.

Til kondis.no sier Kaltenborn videre at
- Med noen konkurranser til nå, så begynner de virkelig å ligne noe, vil jeg tro

Og konkurranser blir det for Kaltenborn, først Tyrvinglekene og deretter følger sommerstevent til Vidar , Folksam og Sollentuna før NM.

Kaltenborn  - Jeg er i full trening med tanke på at jeg har begynt med morgenøkter igjen stort sett hver da, men de strekker seg foreløpig til 30 min. Skal etterhvert opp i en time på morgenturene. Det kommer til å hjelpe stort. Da begynner jeg å komme på det mengdenivået jeg skal ligge på

kondis.no - Å da snakker vi om hvor mange km?

Kaltenborn - Det mengdenivået jeg helst skal ligge på er mellom 190 og 200 km pr uke

kondis.no ønsker Kaltenborn videre fremgang etter det lange skadeoppholdet!

Vikman_DSC_0110

Ingrid Vikman

Vikman, IFK Mora, tok sin tredje strake seier i RYEløpet og det på hennes beste tid. Hun syntes det gikk greit, fortalte hun til kondis.no etter løpet. Kun i midtpartiet gikk det litt tungt.

Nå har Vikman seier i Jentebølgen på Sognsvann og RYEløpet i år, begge 5 km og tidene har vært 17:40 og 17:28.

Jentebølgen er ikke kontrollmålt, mens RYEløpet er det (vi tar et forbehold om at  den NYE løypa som ble forandret tett opp mot start i fjor, er kontrollmålt. Hennes tid, 17:28, er likt med bestetiden til Brit-Helen Simmenes, Osterøy hadde på toppen av 5 km statistikken for hele Norge i fjor.

Mari_Brox_IMG_9002

Mari Brox blir nr. 3

Gjelleraasen_Svoemmeklubb_IMG_9076

Ingrid Sørum, Gjelleråsen skigruppe

RYEløpet samler mange unge utøvere hvorav mange representerer skiklubber men også svømmeklubber. Gjelleråsen stilte med flere utøvere fra begge disse idrettene. Gjelleråsen har deltatt på RYEløpet før og deltar gjerne på andre løpsarrangementer utenom svømmetreningene. Ingrid Sørum i K14-15 flyger her inn i mål.

Oline_yksnoey_IMG_9187

Oline Yksnøy, Rustad IL løper ALT

Oline rekker ikke ALLE løp men er stadig å se på konkurranser og det på ALLE distanser. Søndag løp hun Ulvådalen Ultra, "bare" 51,5 km før hun slo av med 90% under RYEløpet. Men om hun løper så SPURTES det også, undertegnede hadde gleden av å få med seg SPURTEN hennes inn mot mål i RYEløpet.

Oddny_Ringheim_IMG_9107

Oddny Ringheim, nettredaktør i Hordaland

Oddny sørger for at et fylke med svært høy aktivitet på kondisjonsfronten, spesielt når det gjelder løp, har en høy dekning av konkurransene , svært fyldige bildereportasjer og raskt ute på nett. Denne ettermiddagen benyttet hun nok et jobbesøk i hovedstaden til å debutere i RYEløpet og som så mange andre fulgte hun oppfordring fra speaker om å spurte på oppløpet. En spurt de aller fleste tok med et stort smil! Det er GØY å SPURTE!

Vinnerne_Vikman_Gramstad_IMG_9266

Vinnerne i RYE-løpet 2009 og 2010 (og en fornøyd nr .2 kom seg også med på bildet :-)

Ingrid Vikman og Eirik Gramstad, OSI Til kondis.no fortalte Eirik dette om løpet: - Tror det var tilnærmet perfekte forhold, og underlaget er nok ikke så veldig mye tregere enn f.eks. asfalt. I tillegg er løypa akkurat passe kupert slik at man får variert steget og ikke blir så lett stiv. Var også veldig gøy å løpe sammen med Jan Christian (løp sammen til ca. 4km.). Vi byttet en del på å holde farten opp. Det var mye artigere enn å løpe alene (slik jeg gjorde på Fornebuløpet). Alt i alt veldig gøy!

Moerk_Vandrepokal_ornelissen_IMG_9248

Fra venstre: Øystein Mørk, vandrepokalen og Gerard Cornelissen

Hvor var Aftenposten, Bygdøy blad, Lierne tidene, Drammens Budstikke da vandrepokalen i Kanada Rundt skiftet eier? Kun kondis.no var til stede og sørget for at dette historiske øyeblikket vil være tilgjengelig i all fremtid og for alle oppvoksende kondisjonerte slekter. Vi ser Gerard overlevere vandrepokalen i Kanada Rundt, som nå vandrer til årets vinner Øystein Mørk etter at Øystein tok sin tredje seier i Kanada Rundt for en ukes tid siden.

Duellen_oppe_i_bakken_DSC_0149

Duellen

Undertegnede er et stykke unna en form som slettes ikke var så ille for 5-10 år siden. Det blir langt færre deltakelser enn arrangøroppgaver. RYEløpet er en av perlene i Oslo og hadde jeg ikke stått bak kameraet, så har jeg vært ute og løpt:

Denne utgaven av RYEløpet var jeg så heldig å ha fått maratonredaktør  Oddvar Røsten til å ta bilder. I tillegg dukket det opp bilder fra en "anonym" fotograf.

Om en ikke er så rask lenger, så er det alltid noen å konkurrere med som er mye av det morsomme med konkurranser.Formen forsvinner langt raskere enn  konkuranseinstinktet. Det er min klare erfaring.

Under RYEløpet hadde jeg følge av flere løpsbekjente, men mot slutten med 1 km igjen, var det bare Ketil Stølen, en god gammel kjenning fra utallige Sognsvann Rundt Medsols, som lå i nærheten. I oppoverbakkene kom jeg på høyde med ham og gruppa hans på 5-6 løpere. Men i utforbakkene på toppen av skogsbilveien like etter 4 km ség han og gruppa hans fra og jeg tenkte at "nei nå slår`n meg".

Men avstanden ble ikke særlig større, 15 meter? Vi nærmer oss mål, 200-300 m igjen. Da kommer dette som jeg har opplevd mange ganger i min løpskarriere (et flott ord for en x-elitemosjonist!): "Nå tar vi dom" sier svenskene.

Opp med farten og plutselig skrumpet forspranget kjempefort inn. Jeg var på høyde med gruppen. Barnelærdommen fra  de glade løpsdager på nittitallet sitter som støpt: Når du tar igjen folk, løper du fra dem hvis du har sjansen (og kreftene). Ta dem på overraskelsen. Psyk dem ut! Om du er aldri så "ferdig". Så jeg fór forbi dem. Merket til min glede at Ketil ikke klarte å svare (barnslig? Å, ja da!)

Men hva skjer her!!! Ei lita jente som viste seg å være 12 år, svarte på rykket. Hmmmm. Okei fortsatt et stykke til mål. Kroppen reagerte: Vi "kikker" en gang til, og det gjorde vi.
Å hun svarte igjen! Dette blir tøfft!

Duellen_mot_maal_IMG_9054

Duell på oppløpet.

(her er vi bakerst i bildet) Bak bl.a. kondis.no statistikkredaktør Rune Fossheim Nå var det ikke lengre lek nå var det alvor! vi hadde løpt ned bakken og nå var det ingen som holdt noe igjen, jeg gav alt og det gjorde hun også (håper jeg). Oppover oppløpet spurtet jeg det jeg var god for, hadde følelsen av at jeg gjorde taktomslag mange ganger men hver gang svarte hun som en proff utøver! Jeg var slått! Og jeg var løpslykkelig! Intet er som en duell, flott om du vinner men figthen, viljen, det er DU og den andre og alt annet er borte, begge er MOT hverandre og allikevel SAMMEN om noe. DET er løpslykke og undertegnede har mange gode minner fra slike dueller.

Nes_Ski_nettred_IMG_9261

Nettredaktøren mellom rask ungdom

En stolt nettredaktør har fått lov til å bli med på bildet som kommer på nett, nærmere bestemt kondis.no sammen med superrask ungdom fra Nes Ski.
Til venstre Hans Ola Pettersen Fuglu, NES Ski som vant 10-11 års klassen på 23:09, nettredaktøren, Sara Pettersen Fuglu, Nes Ski vant klassse 12-13 år på meget gode 21:12
(nest raskest i Norge i år på 5km i den klassen)