Store bildereportasjer fra innendørsstevnet i friidrettens nye storstue i Bergen:

Fredag:  Forsiktig start på Nornalekene

Lørdag:  Flott 1500m på dag 2 i Nornalekene

Søndag:
Det ble en feiende flott avslutningsdag på de første Nornalekene i den nye friidrettshallen på Leikvang. Mange flotte dueller på både 600 og 800 meter der det ble oppnådd en rekke gode tider. Sander Sekkingstad Terum satte banerekord med fine 1.58,50 da han vant mennenes 800 meter mens kvinnenes ble vunnet av Lene Secher Myrmel fra Fri på 2.24,39.

Dagen ble innledet med 600 meter for de yngste og her var guttene (11-13 år) først ut.Etter en litt forsiktig start tok Martin Berntzen Engevik fra Nittedal kommandoen etter 150 meter og kjørte tøft resten av løpet Bare talentfulle Pål Haugen Lillefosse fra Gneist var i nærheten av og holde samme fart, men var i realiteten sjanseløs til og hente inn forspranget da han startet sin etterhvert så kjente langspurt. Vinnertiden til Martin ble fine 1.50.13 mens ett år yngre Pål fikk notert 1.52,80 og vant klasse G 11 med Andre Seliussen på 2.plass, som krøp under 2-minuttersgrensen for første gang med 1.59,97.

Også jentefeltet på 600 meter var fyldig med hele 12 deltagere på startstreken. Her gikk 12 år gamle Kristiane Sekkingstad Terum rett i tet og holdt stor fart hele veien. Hun fikk med seg den et år eldre trioen Mathilde Oddekalv, Ingvild Myking og etterhvert også Kari Kuvaas Herting. Da 150 meter gjenstod og farten økte måtte distansetalentet Ingvild Myking slippe noen meter mens det på oppløpet skulle bli en duell mellom Kari K.Herting og Mathilde Oddekalv om plassen bak den lettbeinte jenten fra Aurland som vant på fine 1.51.05.

Kari Kuvås Herting (BT) holdt unna for Mathilde Oddekalv (Fri) i kampen om seieren i J 13 år, mens Ingvild Myking (Bjarg) tok 3.plassen i denne klassen da hun senket persen sin på 600 meter med imponerende 13 sekunder. Andrea Thorsheim fra AKS-77 vant 11 årsklassen på 2.08,41.

På ettermiddagens første 800 meter heat hadde vi sett fram til nok et tøft oppgjør mellom de 2 sundhordalendingene Lars Lunde og Marius Emil Salvanes. Lars Lunde, som har vist superform under de to første dagene skulle møte en mer uthvilt Marius Emil Salvanes. Spennende også og se om landets nest beste 13 åring forrige sesong, Henrik Irgens Gravdal,  skulle greie og henge med.  Desverre fikk Lars Lunde, som dro opp farten fra start, kjenning med en skade i foten og valgte og bryte etter 300 meter. En lettere forkjølet Henrik Irgens Gravdal tok det også litt mer med ro enn vanlig, så det ble derfor et sololøp for Marius Emil som likevel vant på pene 2.06,22.Henrik, som vant G14, fikk notert 2.17,90, et helt ordinært resultat for han. 

Vi måtte derfor sette vår lit til at vi skulle få et rivende oppgjør i G 16 år, på forhånd antatt til og være det absolutte høydepunkt under Nornalekene sett med distanseøyne. Og dramatikk skulle det bli da startskuddet gikk og det elektroniske tidtakersystemet ikke fungerte. Etter noen lange sekunder valgte starter og skyte for omstart, men dette var ikke like lett for alle i feltet og få med seg. Derfor løp de fleste ca 150 meter før de slo av på farten. Så var det bare og få på seg klær og få roet seg ned noen minutter.

Arrangøren valgte så og kjøre seniorheatet før G 16, og her fikk vi et flott sololøp av Sander Sekkingstad Terum som vant på pene 1.58,50 i et felt med lett blanding av ungt og gammel. Tom Skjæråsen fra Varegg var beste 17.åring med 2.10,76, snaue to sekunder foran Anders Bjørndal fra Gneist som fikk notert 2.12,34.

Så var det igjen tid for G 16, og denne gang valgte Mathias Berntzen Engevik og ta føringen ganske tidlig. Feltet ble delt i to der medaljørene fra lørdagens 1500 meter samlet seg i tetfeltet og tvillingene Mæland fra Stord samt Stian Norheim fra Gneist dannet en trio bak dem. Det ble løpt tøft hele veien og igjen fikk vi samme utfall som på lørdag da Mathias vant foran Jonas og Aleksander. Vinnertiden var sterke 2.00,45 i et løp der alle tre forbedret sine perser, hvilket lover godt fram mot UM om et par måneder.

Jenter 14-15 år talte bare 4 utøvere,  men til gjengjeld var dette fire av de beste utøverne på 800 meter i kretsen i 2011 og fremtidige BFG Fana utøvere. Elina Drivenes, som ikke har fulgt samme treningsopplegg som resten av feltet, virket helt klart lettest i steget og holdt fin fart gjennom hele løpet. Et år yngre Renate Lie prøvde og holde følge, men var helt klart tyngre i steget og måtte gi noen meter etterhvert. Vinnertiden til Elina ble fine 2.27.59  mens Renate vant J 14år på 2.29,92. Så skal det bli spennende og se om styrkeforholdet endrer seg når sesongen tar til for alvor utover våren. For trioen som kom bak Elina Drivenes i dag er inne i en meget tung treningsperiode med mye mengdetrening.

Heller ikke J16år og eldre hadde samlet det største feltet, men også her var mange av kretsens beste utøvere på startstreken da seks spreke kvinner la ut på sine 800 meter. Lene Secher Myrmel fra Fri tok starten umiddelbart og fikk etterhvert følge av Bertine Færø fra AKS-77. Disse holdt fin fart og det ble tilslutt ett spurtoppgjør som Lene vant på 2.24,39 mot Bertines 2.24,78. Det så lenge ut til at Mari Aarskog Nesse fra Stord skulle greie og slå Norna sin superduo, men med heatets beste spurt kom Amalie Lekva og sikret Nornaseier med for henne ordinære 2.31,06. Mari fikk notert 2.32,31 mens Marte Hjorland Hundhammer "jogget" inn til 2.38,14.

Etter 3 flotte dager med friidrett i Hordalands nye storstue vil vi takke arrangørklubben Norna Salhus for et flott arrangement.  Vi er heldige som har så mange gode arrangører her i Hordaland som kan påta seg slike store arrangement og vi håper Nornalekene er kommet for og bli. Heldige er vi også som har en så dyktig "speaker" i kretsen som Stein Fossen.
 
Og så får vi håpe at enda flere av kretsens friidrettsutøvere kjenner sin besøkelsestid og bruker innendørsstevnene som et ledd i treningen på en tid av året der ikke alltid forholdene for trening ute er like gode. For distanseløperne har dette vært en fin annleding til og få holde piggskoløping vedlike.

Hjemmeside Nornalekene



Klart for start gutter 11.-13 år.


Mathias S.Nore fra Laksevåg  åpnet friskt, men etterhvert tok Martin B.Engevik over teten.


Karstein Karlsen (Skogsvåg), Sindre Kampen Nesheim (Gneist) og Lasse Uttian (Kalandseid).


Lettbeint Nittedøl.


Pål Haugen Lillefosse fra Gneist har økt tempoet og tatt opp jakten på ledende Martin B Engevik.


Martin B. Engevik kontrolerer inn til seier på 600 meter.



Pål Haugen Lillefosse gir alt i spurten.


Knut Haukeland (BT) og Andre Seliussen (Fana) i tøff kamp over målstreken, begge under 2-minuttersgrensen i dag.


Anders Skaflestad fra Norna trygt i mål på 2.29,87.


Fornøyd Martin Berntzen Engevik.


Trangt i starten på jenteheatet på 600 meter.


Kristiane S. Terum vinner J 12 år mens Mathilde Oddekalv og Kari K. Herting kjemper om seieren i klasse J 13.år.


Ingvild Myking fra Bjarg begynner og løpe fort på bane også, flott pers på 1.53,72 for jenten med råsterke  20.22 på 5 km.


Nina Tveite fra Fana, langrenn i Samnanger i går, 600 meter i dag for den spreke alsidige 13.åringen.


Nikoline Adland fra Bjarg mot mål


Andrea Thorsheim vinner J 11 år.


Nora Grendstad fra BT.


Tina Straume fra Fana.


Kappgangseier lørdag, i dag 2.26,62 på 600 meter for Inga Amalie Ivarsen fra Skogsvåg.


Sandra Lekva fra Norna.


Kristiane Sekkingstad Terum, vinner J12 år.


Starten 800 meter G 14-15 år.


Lars Lunde og Marius Emil Salvanes.


Henrik Irgens Gravdal (Gneist) og Sondre Strøm fra Laksevåg


Marius Emil Salvanes kommer alene til mål og vinner G 15 år.


Henrik Irgens Gravdal vinner G 14 år.


Fornøyd vinner Marius Emil Salvanes.


Litt betenkte Nornajenter i samtale med treneren Arne Tømmernes som tar det hele med knusende ro.


Start senior.


Sander Sekkingstad Terum med full gass fra start.


Olai Nepstad fra AKS-77, aktiv veteran uten skøytelue i dag.


Sander S Terum inn til en enkel seier.


Tom Skjæråsen fra Varegg vinner G 17 år, rett bak kommer Anders Bjørndal fra Gneist.


Anders Bjørndal fra Gneist over målstreken på 2.12,34.


Tarjex Matre fra AKS-77 inn til 2.14,87.



Morten Seliussen, bedre kjent som faren til talentfulle Linn, tar akkurat igjen "Mr.Fjordalangs" Gisle Sellevoll med 1 runde.


Fornøyd seniorvinner Sander S. Terum fra Aurland.


Starten på 800 meter i G 16 år.


Mathias B.Engevik trakker til etter 200 meter. Aleksander og Jonas henger fortsatt greit med.


Tvillingene Mæland med Stian Norheim på hjul.


Mathias Berntzen Engevik kopierer seiern fra i går. Jonas Gjesdal kommer også i dag nærmest den lettbeinte Nittedøl.


Aleksander Lie inn til ny pers på 800 meter.


Starten 800 meter J 14 og J15 år.


Elina Drivenes rett i tet med Gneistjenter på hjul.


Anna Serine Røssland åpnet forsiktig, men løp fortere etterhvert.


Elina Drivenes fra Fana viser at formen fortsatt er god. Renate Lie rett bak vinner J 14 år.


Ingrid Næss Johansen fra Gneist  med 3 løp på 3 dager holder akkurat unna for lagveninne Anna Serine Røssland.


Fornøyd Elina Drivenes med ny innendørspers på 800 meter.


Starten på 800 meter J 16 år og eldre.


En fullt konsentrert Lene S Myrmel tar starten med Bertine Færø på hjul.


Lene S. Myrmel vinner med Bertine Færø (AKS-77) rett bak.


Sterk sluttspurt av Amalie Lekva sikrer seieren i J 16 år. Karen J. Jøsendal (AKS-77) og Mari Årskog Nesse (Stord) rett bak.


Ny tung dag for Marte HH, men så skriver vi bare 8.januar 2012.


En fornøyd vinner  Lene S Myrmel fra Fri.



Kanskje 3 av landets beste 800 meterløpere på pallen i G 16 år, Jonas, Mathias og Aleksander.


Unge BFG Fana Juniorutøvere på pallen, Ingrid, Elina og Anna Serine.