Endelig har Fredrikstad fått sitt motbakkeløp! Selv om Østfold er ett fylke uten de store topper så er det nok av motbakker å teste melkesyra i.

Fredrikstads Bratteste fra Steinerskolen på Rolvsøy har 2 løyper, en på 1000 meter for aldersklassen 13-15 år og 1710 meter for øvrige løpere. Det meste av løypa går på veg, kun de siste 2-300 meterne er i terrenget. Hvis våre (kondis.no) målinger på kartet er riktig er det snakk om 75-80 høydemeter.

Bakkene opp mot vanntårnet er kjent for de fleste lokale løpere. De som har løpt Fredrikstad maraton vil kjenne igjen første del av Fredrikstad Bratteste som den tyngste delen av Fredrikstad maraton.

Fredriksads_Bratteste_løype (640x336).jpg

20 deltagere
Når starten gikk var det 20 løpere i startfeltet. - Selv om vi kunne ha ønsket oss noen flere løpere så var kommentarene etter løpet entydige - dette var moro, og vi kommer gjerne igjen neste år, forteller Terje Svensson i Fredrikstad IF.

- I og med det var første gang løpet ble arrangert og det kun var påmelding på dagen, så var vi svært spente på hvor mange som ville stille til start. Løypa var vi godt kjente med og vi visste at den var tøff nok, sier Svensson.

Sondre og Mille raskest
Motbakkeløpet ble vunnet av Sondre Skaug (21) og Mille Haugen Lie (14), begge fra Fredrikstad IF. Tidene deres var 6:39 og 8:32. Georg Høyum ble førstemann i mål i den første utgaven av Fredrikstads Bratteste, han var alene om å løpe kortløypa - og han fikk det fineste oppslaget i Fredrikstad Blad.

Resultatliste

Løpets hjemmeside

Snart_start (640x344).jpg

Rett før start, løpsleder Thomas Svendsen hever pistolen (foto: Terje Svensson).