LØPSINNBYDELSE: 
BLI MED Å BYGGE INNLANDSHUSET i TANZANIA - DELTA I SOS BARNEBYLØPET PÅ GÅSBU!
Tid: LØRDAG 14.09.2013
Mosjonister: Start kl 1200. Løypelengde 2,7 og 9,0 km i flott skogsterreng.
Aktive: Start kl 1300. Løypelengde 9,0 km i flott skogsterreng.
Arrangører: SOS barnebyer Hedmark i samarbeid med familien Ellingsbø.
Start og mål: Gåsbu (se egen løpsinformasjon på terminlista).
Påmelding: margreteellingsbo@hotmail.com innen 09. september 2013.
Startkontingent: Mosjonister kr 150,- Aktive kr 200,- Familie kr 400. Kr 100,- i etteranmelding. Deltakerkontingent betales til lokal konto sos Hamar 1822 46 43 965.Merk påmelding med Gåsbuløpet, så er du sikret at overskuddet går til Innlandshuset.

Bildet: SOS barnebyløpet går i samme trasé som fjorårets tøffe Gåsbuløp. Se forhåndsomtale av traséen her. På bildet er det Margrete Ellingsbø som prøverløper løypa som stedvis er både vill, vakker - og kanskje også litt våt!

Samleside for Gåsbuløpet

SOS Barnebyløpet på Gåsbu 14. september er løpet med mening, til støtte for en organisasjon som har til hensikt å gi foreldreløse og barn med omsorgsvikt over hele verden en verdig oppvekst. Overskuddet fra løpet går til SOS barnebyers bygging av Innlandshuset i Mwanza i Tanzania.

SOS-barnebyer ble stiftet i 1949 for å hjelpe foreldreløse barn etter andre verdenskrig. SOS-barnebyers visjon er at alle barn hører til i en familie og utvikler seg med omsorg, respekt og trygghet. I begrepet verdig oppvekst legger SOS barnebyer følgende:

  • Trygge og forutsigbare oppvekstvilkår
  • Skolegang
  • Bolig
  • Omsorgspersjon(er)  som bor sammen med barna og følger opp ungene til de er 18 år
  • Utveksling av kulturell forståelse og menneskeverd

SOS barnebyer Hedmark fylke kommer til å være tilstede på løpet, og premieringen kommer til å vare farget av organisasjonen. Det blir bl.a. trykk av kjente kunstnere som premie til beste herre/dame.Dersom vi lytter til hendingene i Syria, Egypt, Afganistan, Libanon etc. så skjønner vi fort at her blir fryktelig mange barn foreldreløse hver dag.

 

Det vil bli muligheter til å tegne fadderskap i forbindelse med arrangementet, men dette er helt frivillig. SOS barnebyer Hedmark deltar som medarrangører fordi de har tro på at flere vil få kjennskap til deres arbeide og flere barn over hele verden kan få sjansen til et liv.

 

Samtidig skal ikke følgende faktum skyggelegges: Gåsbuløpet er et rått, ekte og krevende terrengløp hvor det knives om gjeve trofeer.

Hjertelig velkommen til alle deltakere!

 


Vinner av fjorårets tøffe terrengløp på Gåsbu ble Per Ola Bredvold fra Brøttum IL på 40.02 og Solveig Bustad, FIK Ren-Eng med tida 51.40.