Brenneriløpet som familien Ellingsbø har arrangert i to år ved Lund skole i Løten, er av praktiske grunner flyttet til Gåsbu og blitt til det enda tøffere Gåsbuløpet. Løypa er nå oppmålt til 8,6 km med en høydeforskjell på drøye150 m.

Under følger arrangørens beskrivelse i ord og bilder av den nye løypa som blir en løpsteknisk utfordring samtidig som den med sin profil har en slående likhet med det nye Birkebeinerløpet som går bare en uke senere.

Løypebeskrivelse:
Start i turiststien til Gåsbu almenning. Traséen går inn i skogen på steinete sti med stigning. Etter ca. 500 m med sti kommer løypa igjen inn på turiststien og følger denne i ca. 500 m. Så går løypa inn på skitraséen til Bårdsætra/Svanen og følger denne over ei trebro. Så bryter stien av sørover og det stiger jamnt og trutt i ca. 3,5 km.

På toppen svinger løypa sørover mot Lageråkvisla. Stien går nedover til Lageråkvisla og kommer ut på grasbevokst veg. Her vil det bli etablert en drikkestasjon. Løypa stiger opp gjennom setergrenda på Lageråkvisla og fortsetter nordlig på sti mot og nedover til turiststien. Dette partiet er svært løpsteknisk krevende da man løper på jernbanesviller. Det er steinete, mye røtter og kupert med mange brå svinger og man krysser en smal bro over Lageråa. Nede på turiststien igjen følger løypa denne i ca. 1,5 km til mål. Dette partiet er gruslagt og svært lettløpt med brå svinger.

Endelig i mål blir det flotte premier i god tradisjon med Brenneriløpet som altså er flyttet til Gåsbu. Vi ønsker alle hjertelig velkommen til Gåsbuløpet. Det er én distanse og klasseinndeling som på Brenneriløpet. Det vil også bli en mosjonsklasse for dem som ønsker å styre sitt eget tempo i den flotte naturen innover fra Gåsbu mot Steinfjellet. Arrangør er familien Ellingsbø.

Se bilder og omtale av "generalprøven" av løypa i Gåsbujoggen 5. september: Ã…rets tøffeste terrengløp!

Løypekart og -profil (pdf)
Gåsbuløpet på terminlista 
Løypelogg-Garmin Connect

Her kan du bli med Margrete og Kjell-Petter på prøveløping i sola på Gåsbu!