Pressemelding fra arrangøren:

Vinneren blant damene, Lena-Britt Johansen hadde avtalt å sitte barnevakt klokken 16, men det spektakulære løpet i Lofoten viste seg å bli mer krevende enn forventet.

- Jeg hadde en avtale klokken 16 og måtte være i mål i løpet av fire timer. Dette var iskald beregning, sier Johansen etter å ha fullført løpet på 3 timer 55 minutter 25 sekunder.

Blant damene kom Anette Listad på andreplass med tiden 4.14.24. På delt tredjeplass kom Aasta Pettersen og Tonje Kristin Meyer på 6.44.39.

Magnus Vesterheim fra Kvæfjord IL var raskest blant herrene. Han fullførte de 30 kilometerne på 3 timer og 3 minutter og passerte målstreken rett før Torstein Svendsen fra Medkila Skilag.

De to beste herrene løp samlet fra start til vendepunktet på toppen av Justadtinden. På den krevende utforløpingen ned fra Justadtinden løp Magnus Vesterheim svært raskt og fikk fort en luke til Torstein Svendsen. Mot slutten av løpet tok Svendsen innpå Vesterheim, og i mål skilte det kun 2 minutter og 40 sekunder.

- Løypa var mer krevende enn forventet, men den var utrolig morsom. Utforløping ned fra en av de mest populære toppene i Lofoten var både fartsfylt og spennende, sier Svendsen.

På tredjeplass kom Gunnar Bruun fra IK Hind, han kom i mål på tiden 3.22.37.

Årets første løp i Salomon Trail Tour ble arrangert i Leknes i Lofoten. Deltagerne fikk oppleve en krevende og morsom løype med både myr, høyfjellsti og luftige partier i løpet av de drøye 30 kilometerne.

Salomon Trail Tour er en serie med terrengløp som foregår over hele landet, årets «Tour» startet opp i Lofoten, og deltagerne løp fra Lofotsenteret til toppen av majestetiske Justadtinden. Det finnes mange terrengløp i landet, men Salomon Trail Tour skiller seg ut ved å kombinere motbakker og utforløping.

De neste løpene i Salomon Trail Tour arrangeres følgende datoer:
Trondheim 2. september 2015
Bergen 9. september 2015
Hamar 16. september 2015
Oslo 23. september 2015

Gaaing_MG__0286.jpgDet er lov å gå i motbakkene i et så langt og bratt løp som Salomon Trail Tour i Lofoten. (Foto: Mats Grimsæth)