Toppbildet: Thele og Amble med blomsterbuketten som bevis på dagens seier.Foto: Heming Leira


Joar Thele fulgte opp den meget gode innsatsen i Ivar Formos Minneløp forrige helg med ny seier på med meget sterke 32:27 i dagens Bygdøymil. Vinner i kvinneklassen ble Christina Ekeberg Amble på 40:08.

Bygdøymila kom tilbake etter flere års fravær som et høstløp. I sin forrige periode var det et vårløp. Det første året løpet var tilbake, i 2011, var løpet så “internt” for Bygdøyværingene at løpet ikke havnet på kondis.no sin terminliste.

I 2012 var imidlertid løpet på terminlista og kondis.no var til stede og dekket løpet stor reportasje. Da økte løpet fra 113 deltakere til 155. Drøye 35% økning.

Men når løperne først hadde sett løpet på kondis.no, smalt deltakelsen opp til hele 505 i fjor. En økning med over 200 %!

I år ble det fortsatt stor økning i antall fullførende deltakere med 821 løpere i mål. Dermed ligger Bygdøymila an til å bli det neste løpet med over tusen fullførende deltakere i Oslo neste år. Da vil løpet hadde tidoblet seg på rekordraske fire år!

Nytt av året var bl.a. at en hadde startbåser hvor deltakerne stilte seg opp etter antatt tid og så ble loset frem mot startlinja når tiden var inne.

Driv som kom med som “oppvarmere” i 2012, var me i år også, og Øystein Rodem var speaker og loset det hele vel i havn med musikk innimellom. Med nettbrett i den ene hånda og mikrofon i den andre, rakk han å fortelle alle hvem som kom i mål og tiden de hadde brukt. Ja, “alle” var nok å ta vel mye i, for i Bygdøymila raser det inn med deltakere fra alle distanser etterhvert og det er umulig å rope opp alle. Men vinnere og de beste fikk Rodem med seg og et kjappt intervju med vinnerne ble det også.

Høytalerne var imidlertid ikke så lett å høre rett ved målgang, så de kunne stått bedre plassert eller hatt større volum. Slik hørtes det ut for oss som å fotograferte ved målgang.

Noe av det som rammer Bygdøymila så flott inn er den store barnedeltakelsen. På 3 km dominerer de fullstendig bildet, men ungene, veldig mange av dem går på Bygdøy skole, var også å se på de andre distansene. Så når de hadde løpt, var de ivrige til å heie på venner og skolekamerater. Sammen med alt det fargerike høstløvet, er det ungene som lager en kjempefin stemning rundt i løypa, og innspurten er tett besatt av folk og gir løperne ekstra med krefter som gir herlige sluttspurter enten de kniver mot andre eller med klokka.

Har du ikke fått med deg Bygdøymila før, så må du bli med neste år når over 1000 løper hever den gamle klassikeren til nye høyder i et flott naturområde ut mot fjorden i Oslo. Heldigvis trenger du ikke vente helt til oktober neste år. Ta med løpsvenner og legg langturen innom Bygdøy eller kjør intervalløkter i påsken.

Allerde i mai kan du løpe med startnummer på Bygdøy da kjempepopulære RYE-løpet arrangeres på Huk.

Nedenfor lar vi løperne sjøl preike med det flotte innsatsen i høstløvet!

Oppdatert Samleside for Bygdøymila.

ALLE RESULTATER


Startbaaser_IMG_7531.jpgNytt av år var startbåser hvor løperne stilte seg opp etter antatt sluttid.  Foto: Heming Leira

Tet_tett_paa_Havet_10km_IMG_7549.jpgNår du starter Bygdøymila løper du rett på havet, men bråsnur rett før du blir våt på beina: her har vinner på 10km Joar Thele allerede passert mens forfølgerne kommer jagende. I rødt Lars Martin Dag Steen, Konnerud Fysioterapi som ender på andreplass. 846 Knut Skarpeteig blir nr.10 og blir også slått av Harald Skarpeteig. 
550 fra Polen Michael Bradebura blir nr.3.    Foto: Heming Leira

Bilder fra 3Km
B_barna.JPG
Spent stemining før start! FOTO: Silja Svanstrøm Amundsen.

b_3km_tet.JPG
Disse tok teten fra start på 3Km. FOTO: Silja Svanstrøm Amundsen.

bJPG.JPG
Det var mange som løp fort fra start i dag. Michael de Vibe Malling (180) har tatt teten i sin klynge. FOTO: Silja Svanstrøm Amundsen

b_sluttspurt_tet.JPG
Det ble spurtduell på oppløpet i dag. Axel Ringnes (48) og Nicolai Budkov Kjær (195) hadde fint driv mot mål. FOTO: Silja Svanstrøm Amundsen.

b_raskeste_jente3km.JPG
Julie Mathisen Strøm kom i fint driv og i ensom majestet mot mål i dag – også hun var lett på foten. FOTO: Silja Svanstrøm Amundsen.

b_sverre.JPG
Denne unge herremannen, Sverre Amundsen Klungland, har helt klart lært det viktigste: hvis du smiler og vinker til fotografen så er det sjanse for at du kommer på kondis.no. FOTO: Silja Svanstrøm Amundsen.

b_michal.JPG
En av de unge som var lett på foten i dag, Victor Elliot Normann Lindegaard (189) - han var også en av mange som løp fort med tunga på snei i dag. FOTO: Silja Svanstrøm Amundsen.

b_familie.JPG
Ingen øvre og ingen nedre aldersgrense på Bygdøymila. FOTO: Silja Svanstrøm Amundsen.

Bilder fra 5 KM 
B_teten5km.JPG
Disse tok teten fra start på 5Km – flere av dem finner vi også igjen i toppen av resultatlista. FOTO: Silja Svanstrøm Amundsen.

Vinner_418.JPG
Vinneren av 5Km i dag, Joakim Wilkens Jernberg, kom et lite hestehode bak teten fra start (gutten som er iført lilla t-skjorte på bildet) men vant likevel overlegent. Familien Wilkens Jernberg var forøvrig godt representert på Bygdøy i dag. FOTO: Silja Svanstrøm Amundsen.

Joakim_Wilkens_Jernberg_IMG_7710.jpg
 Joakim Wilkens Jernberg, Kjelsås IL stormer inn mot mål. Som vi ser var det tett med tilskuere og ikke minst barna var ivrige til å heie på sine venner og familiemedlemmer.  Foto: Heming Leira

Ann_Louise_Vaalvanne_vinner_5km_IMG_7721.jpg
Ann-Louise Vålvannet vinner 5 km for kvinner på 25:40  Foto: Heming Leira

Anja_Holst_Christensen_IMG_7730.jpg
Anja Holst Christensen, blir nr.2  med 26:20  Foto: Heming Leira

 

Nicolai_Bjerke_Dyrvik_IMG_7715.jpg
Nicolai Bjerke Dyrvik var raskeste gutt fra Bygdøy Skole. 24:19 gav femteplass totalt.   Foto: Heming Leirab_5km.JPG
Unge og voksne, hånd i hånd. FOTO: Silja Svanstrøm Amundsen.

b_5km_nr2.JPG
Henrik Seljeseth på vei til mål på 5Km .FOTO: Silja Svanstrøm Amundsen.

Bilder fra 10Km
B_sluse.JPG
Her sluses løperne på 10Km ut til start. FOTO: Silja Svanstrøm Amundsen.

Joar_Thule_Med_blomsterkransen_IMG_7746.jpg
Dagens suverene vinner Joar Thele har (som tradisjonen er i Bygdøymila) mottatt blomsterkransen rett rør oppløpet begynner og løper trimfurende i mål. FOTO: Heming Leira

b_10km_tet_844.JPG
Et lite stykke bak kom herre nummer to, Lars Martin Dag Steen. FOTO: Silja Svanstrøm Amundsen. 

Christina_Ekeberg_Amble_IMG_7806.jpg
Christina Ekeberg Amble, Team Valyou med beviset på at hun er den raskeste kvinne på 10km på Bygdøy. Med blomstene løper hun i mål  på 40:08,   Foto: Heming Leira

Louise_Skak_IMG_7812.jpg
Så rask at hun ble "spottet" først etter at hun var kommet i mål, dansk-norske Louise Skak. Dansk som noen men bosatt flere år i Norge. Konkurrerer mye og plasserer seg alltid i toppen. På Bygdøy ble hun nummer på 10km med 40:50  Foto: Heming Leira

Thea_Rosenberg_IMG_7819.jpg
Thea Rosenberg var en av mange, mange som spurtet alt hun kunne på de siste metrene mot mål.
Med et hærlig figthing-spirit-face dundrer hun i mål på tredjeplass med tiden 41:32  Foto: Heming Leira

Lea_Hiorth_IMG_7863.jpg
Lea Hiorth bidro med sterke farger da hun var tilbake i på Bygdøymila. For to år siden både så kondis henne og snakket med henne.  Les reportasjen fra Bygdøymila i 2012.   Foto: Heming Leira


DebutantJPG.JPG
Randi Mosenden (626) løp sitt først mosjonsløp noen sinne i fjor da hun debuterte på 5km under Bygdøymila. I år debuterte hun på 10Km, og som seg hør og bør så hadde hun selvsagt overtalt en venninne, Ane Sataøen (590) til å bli med. Kanskje ser vi disse to flotte jentene på flere mosjonsløp etter hvert!? Geir Waade (789) debuterte på 10Km under Bygdøymila i fjor. I år løp han inn til tiden 43:56,9 – 1,5min raskere enn i fjor. Så det betyr helt klart at denne karen ikke har ligget på latsiden siste året. FOTO: Silja Svanstrøm Amundsen.

ALLE RESULTATER
 

Bryter_Maalsnoeret_IMG_7902.jpg
Hva gjør en når en kommer for sent til å bryte målsnøret først og det allerede er brutt? 
Jo en har med seg sitt eget målsnøre og bryter det med stil.   Foto: Heming Leira

The_international_Gang_IMG_7905.jpg
The internatinal gang: 
Sorina  som brøt (sitt) målsnøre først:  Sorina fra  Romania, Craig Thompson fra Skottland og Armen Shanks fra Russland. Vennene hadde kommet til Norge fordi de likte Norge og har vært så heldig å få jobb i oljen. 
En ekte høstløvshistorie.    Foto: Heming Leira

Sammen_over_maal_IMG_7876.jpgEnten en er singel eller ei, par som løper sammen over mållinja varmer alltid et løperhjerte. Her ser vi Anders Bielert Johansen og Melanie Bielert Johansen. Han norsk hun tysk skal vi tro resultatlista.   Foto: Heming Leira

speaker_OEystein_Rodem_IMG_7623.jpgBegeistringsjeger Øystein Rodem, fra Driv holder tilskuerne oppdatert på utøverne som kommer til mål via nettbrett.    Foto: Heming Leira