Toppbilde: De tre raskeste kvinnene i årets Ivar Formoes Minneløp. Fra venstre: Stine Fallingen Ødegård, LYN Ski, vinner Monika Kørra, Ren-Eng og Karo Madslien, Nydalen Skiklubb.  Foto: Annik Bjørndal

Det ble nok en strålende høstdag i den tredje utgaven av Ivar Formos Minneløp i Sognsvannstraktene. Noe tåkete i starten men etterhvert kom sola.

Det ble deltakerrekord også i den tredje utgaven av løpet. Ifjor fullførte 437 da uten 3km. Med 100 fullførende på 3km var deltakertallet omtrent som ifjor på 17 km, 9km og barneløpet tilsammen.
Med tanke på at både Nøklevann Rundt og Furumomila også ble arrangert denne dagen kom arrangementet meget bra ut deltakermessig. Unngår en kollisjon med Nøklevann Rundt neste år tror vi Ivar Formos Minneløp øker deltakelsen igjen.

Vi har nå opprettet en egen samleside for Ivar Formos Minneløp som du finner her.
Oversikt over samlesider finner du på toppen av hver lokalside.

17 km
Sindre Buraas og Joar Thele var suverene og hele tre minutter foran Heiberg Sundby.
Buraas gikk kjappeste ut og på Vettakollen ledet han med 8 sekunder på Thele og hele 46 sekunder på Sundby. Men på Skjennungsstua var det Thele som ledet med et sekund på Buraas, mens Sundby 68 sekunder bak. In  mot mål løp Buraas sterkeste , men også Thele øket kraftig til Sundby.

Thele var ifjor nr.2 bak nettopp Sundby med 40 sekunder. Nå imponerte han med  løpe nesten to minutter raskere enn Sundbys vinnertid i fjor.
Buraas tid var forøvrig løyperekord.

Monika Kørra, Ren-Eng tok en klar seier med to og et halvt minutt, men som i herreklassen løp hun saktere fra Vettakolen til Skjennungstua enn nr.2. Kørras forsprang på 32 sekunder på Vettakollen var skrumpet inn til tre sekunder på Skjennungsstua.

De tre raskeste menn i Ivar Formoes Minneløp fra venstre: nr.2 Joar Thele, LYN ski , vinner Sindre Buraas, Vidar og Øyvind Heiberg Sundby, Tjalve  Foto: Annik Bjørndal

9 km
Stian Stensland, Ås vant kortløypa i Ivar Formoes Minneløp. Foran Hans Kristian Stadheim som løp i 23-39 års klassen. Deretter fulgte unggutta i 13-14 års klassen med Olaf Talmo aller først på tredjeplassen. 3,4,5,7.8,9, 11,12,13,14,og 15.plass gikk gutter i denne klassen.  11 blant de 15 beste i et løp som er åpent for alle klasser snmkaer av norsk rekord.
I kvinneklassen var Amanda Hylland Spjeldnæs, LYN ski i 15-16 års klassen raskest på 47:36.

3 km
Raskeste gutt var Georg Moe på 10;34 foran Eivind Stenvold 10:36 og Christina Osnes-Ringen (som også var beste jente) med 10:52