Den gamle persen var på 15.15,18 og ble satt under Bislett Games i fjor. Nå tålte hun et langt tøffere tempo og løp jublende over mål som nummer ti i det sterke feltet.

14.57 er min nye pers. Hvilken kveld her i Roma. Det føles så bra endelig å bryte 15 minuttersgrensa, skrev Karoline Bjerkeli Grøvdal på instagram etter løpet.

Og det var et meget vel gjennomført løp på alle måter. Siden åpningsfarten var stor, la hun seg klokelig på halen av feltet, i rygg på sin mangeårige konkurrent, britiske Stephanie Twell. Etter hvert plukket den europeiske duoen opp jenter som hadde åpna for hardt, og på sisterunden løp Karoline også ifra Stephanie.

Løpet ble vunnet av etiopiske Almaz Ayana på verdens nest beste tid gjennom alle tider. Med 14.12,61 var hun bare halvannet sekund bak Tirunesh Dibabas verdensrekord som ble satt på Bislett i 2011.

Med 14.57,77 er Karoline Bjerkeli Grøvdal tredje beste norske løper gjennom alle tider, bare slått av Ingrid Kristiansen og Susanne Wigene som har løpt på henholdsvis 14.37,33 og 14.48,53. Med løpet i Roma har Karoline vært under OL-kravet også på 5000 m. Fra før har hun klart det på 10 000 m. EM-kravet har hun også vært under på 1500 m.

Det har også Norges andre representant i Roma-stevnet, Henrik Ingebrigtsen. Men han har foreløpig ikke klart det særnorske OL-kravet. I Roma var han under det internasjonale kravet, men 57 hundredeler bak det særnorske.

- Jeg hadde en dårlig dag, uten noe flyt, og måtte jobbe fra første meter. Ut ifra det er ikke 3.36,07 så galt, uttalte Henrik til Aftenbladet etter løpet.

Han ble nummer 12 i løpet som ble vunnet av kenyanske Elijah Manangoi på 3.33,96. Foran seg på resultatlista hadde Henrik fire europeiske løpere, så skal det bli ny medalje i EM, trenger han en liten formstigning.