- Finaleplass har hele tiden vært målet, så jeg er derfor veldig skuffet over at jeg røk ut, sa Ingvill Måkestad Bovim med tårer i øynene.

Da kvalifiseringsheatet hennes på 1500 m gikk i Barcelona fredag kveld ble Måkestad Bovim løpende i bakre del av feltet hele veien. Mye i bane 2 og mindre inne ved lista. I mål kom hun på 4.07,49 og en 6. plass. 1,46 sekunder bak å kvalifisere seg på tid. Tyrkiske Asli Cakir vant heatet på 4.05.53. Måkestad Bovim har tidligere i år løpt på pers 4.04,22, og har tidligere vist at hun har mer inne enn hun fikk ut i kveld. 
 
- Det ble mye knuffing og et rotete løp. Jeg var ikke bestemt nok til å bare ta en plass inne ved lista. I etterkant ser jeg at jeg skulle kjørt på hardere tidligere i løpet, forklarer en skuffet Måkestad Bovim før hun igjen finner fram sitt velkjente smil.
 
- Mitt neste løp blir i Stockholm (Diamond League 6. august), og der skal jeg løpe på pers, avslutter hun smilende.
 
 
 

Ingvill Måkestad Bovim ble løpende mye bakerst i feltet, og mindre inne ved lista. (Alle foto: Bjørn Johannessen)

 

 
 
 
Oppløpet. Det ble 6. plass på Bovim med tiden 4.07,49.

 

Måkestad Bovim kunne skuffet konstatere at finaleplassen røk, mens tyrkiske Asli Cakir kunne juble over å ha vunnet heatet og sikret seg finaleplass.

Selv om skuffelsen over å ikke ha nådd en EM-finale var stor, fant Ingvill Måkestad Bovim raskt fram smilet sitt igjen og ser allerede fram mot nye mål. I Stockholm den 6. august har hun ambisjoner om pers på 1500 m.