I den 37. utgaven av Empire State Building Run-Up, leverte nordmannen Thorbjørn Ludvigsen sitt kanskje aller beste trappetrinnsløp. Med tiden 10.06 var han 15 sekunder foran Darren Wilson på 10.21. Tredjeplassen gikk til Tomas Celko på 11.05

På bildet til høyre (klikk for stor utgave) ser vi den enorme skyskraperen Empire State Building. Den har 102 etasjer og er 381 meter høy, med antennen er den 443. Bygningen sto ferdig i 1931 og hadde dengang en prislapp på 45 millioner dollar. Empire State Building blir også truffet av lynet ca. 500 ganger per år.

Tiden til Thorbjørn Ludvigsen på 10.06 er en kraftig forbedring fra løpet i fjor som ga andreplassen med 10.39. Thorbjørn til Kondis,- Veldig godt å være ferdig med sesongens første løp og det ble en god start.

Ferskt intervju med Thorbjøn Ludvigsen fra New York:

- Noe av det verste er den tørre luften:

- Det var mye nerver før starten, men vi gikk rundt og snakket sammen oss utøvere imellom, så det var god stemning og litt latter. Alle ønsket hverandre lykke til. Det er en ganske tøff start siden du skal gjennnom en trang dør og rett i trappene. Pulsen kommer kjapt høyt opp. Jeg trakk meg litt i duellen mot Darren Wilson og kom inn som nummer to. Det var egentlig litt irriterende siden jeg da ikke fikk løpe mitt eget løp. Farten var bra de første tretti etasjene, men så gikk tempoet ned og jeg prøvde å komme meg forbi i femtiende etasje. Men det er ikke så lett når jeg da må løpe yttersvingen. Darren Wilson løper fort og har innersvingen. Så når han da øker farten i mitt forbikjøringsforsøk, nytter det bare ikke.

- Etterhvert begynte vi å ta igjen damene i eliteklassen da vi passerte sekstiende etasje. Det ble bare verre og verre å komme seg forbi Darren. - Endelig, i den 72. etasje klarte jeg å karre meg forbi Darren. Beina mine surnet fullstendig. Fartsøkningen kostet mye. Likevel klarte jeg å holde tempoet oppe. Bare noen få etasjer fra der jeg løp fra Darren, skjønte jeg at dette ville bli seier.

Darren falt lengre og lengre bak. Noe av det verste underveis er den tørre luften som gjør deg helt tett i halsen, blir vanskelig å puste. Om seieren legger Thorbjørn til,- helt herlig følelse å krysse streken først.

Vil gjerne møte de beste
På hjemmesidene til New York Road Runners kan vi lese at Thorbjørn virkelig gledet seg til årets løp, en av hans favoritter. Han forteller videre at det kan bli ganske så tøft, - jeg må tenke på meg selv og pushe meg helt til grensen av hva jeg kan klare. - Jeg ønsker at alle de beste i verden til å stille til start her i New York. Det er alltid morsomt å konkurrere med de aller beste.

I kvinneklassen vant storfavoritten Suzy Walsham for femte gang med ny bestetid for kvinner på 11.57

Resultater finner du nederst på siden.

Tekst : Jørgen Pettersen       Foto : Jørgen Pettersen og Lene Bødtker


bilde 1.jpg
(Foto: Lene Bødtker). Bildet er tatt like etter løpet hvor kjæresten Lene Bødtker endelig kunne få møte sin kjære. Thorbjørn forteller selv at det ikke er lett å få tatt bilder siden ingen får ta med noe eller noen til toppen. - Lene har måttet vente på en Starbuckscafe like i nærheten, forteller Thorbjørn til Kondis. - Nå skal vi bare nyte dagene fremover til hjemreisen den 10. februar med shopping og sightseeing. Videre kan Thorbjørn stolt legge til,- Jeg løper nå for Bergen Løpeklubb og det føles herlig!

_DSC5732.jpg
Thorbjørn Thorsen Ludvigsen fra Team Salomon og Bergen Løpeklubb har kapret nok en skalp til sitt merittbelte. Nå regjerer han opp til 86. etasje på observatoriet i Empire State Building. Det er det høyeste du kan komme i den verdensberømte bygningen. Bildet er fra Stoltzen i 2013 hvor Thorbjørn satte ny rekord på 8.06.

bilde 4.jpg
(Foto: Lene Bødtker). Utsiktsbilde fra toppen av Empire State Building. Bildet er tatt dagen før løpet hvor Thorbjørn og Lene hadde en inspeksjonsrunde med de siste forberedelsene.

Resultater for menn :

BfwU9odIYAAlryR.jpg

Resultater for kvinner:

BfwRUfcIUAEDY2C.jpg