Søndag 17. mars arrangeres  Hummelfjell Snowshoe Race i Os i Østerdalen. Dette er ett av de aller første trugeløp som arrangeres i Norge. Konkurransen inngår som en av fire delkonkurranser i Scandinavian Snowshoetour 2013. I tillegg til Os arrangerer Savalen løp den 23. mars, mens de to svenske arrangørene Rättvik og Bruksvallarna allerede har gjennomført sine to konkurranser. Det kåres vinnere både av den enkelte konkurranse og sammenlagt.

 

Eliteklassen løper 10 km, trimklassen går/løper 6 km og ungdomsklassen 4 km. Løpetruger leies ut av arrangøren, om man ikke velger å bruke sine egne. 
 

I 2014 arrangeres VM i Rättvik (i februar) og dit har vi ambisjoner om å sende to norske landslag, ett for hvert kjønn. (Foto: Scandinavian Snowshoe Tour) 
 

Trugeløp egner seg veldig godt for de som driver med varianter av løping sommerstid, som f eks orienteringsløpere, terrengløpere, triathleter og friidrettere, men også andre kan gjerne prøve seg i konkurransen.
 

De to første konkurransene i eliteklassen for herrer er vunnet av svensk-norske Magnus Jensen fra Stockholm, mens dameklassen hittil er vunnet av to forskjellige utøvere. Magnus løper for det svenske landslaget Team Sweden.

 

Trugeløp er faktisk kjempepopulært i f eks Italia, Frankrike og Spania, samt USA, Canada og Japan. Det er faktisk slik at vi i Norgen henger litt etter, men det har vi tenkt å gjøre noe med nå!


Her kan du lese mer om Hummelfjell Snowshoe Race:
Plakat.pdf
Infoark.pdf

Mer info. på Hummelfjell Snowshoe Race sin facebook-side og Scandinavian Snowshoe Tour sin nettside.
Se klipp fra VM i trugeløp i Italia 2013 her.
 

NB! Hummelfjell og Savalen Snowshoe Race har nå også ny nettside med link til påmelding her




En gjeng med osinger testet trugeløping på trening tidligere i vinter. (Arangørfoto)