Tekst: Per Kåre Gagnat, Flemma IL

I år var det flere løpere enn på mange år som deltok på fellesstarten. I aktiv- og turklassen var det 40 deltakere som gav seg i kast med den 10 km lange løypa.

Nikolay Bruseth, Eide IL, ledet an fra start i stigningene oppover mot Flemsetra. Jonas Aasbø som løper for Rindal IL / Meråker Skigymnas, overtok ledelsen etter ca. 1,5 km og ledet da løperne passerte Flemsetra.

Aasbø ble tatt igjen av Reiner Brandstetter etter ca. 3 km. Han var i føringen en stund, men Aasbø løp ham inn igjen da de paserte ca. 6 km. Derifra holdt de følge til den bratte Ørabakken på slutten av Flemstubben. I bakken rykka Aasbø ifra og løp inn til tiden 37.32. Brandstetter fikk nest beste tid i mål og ble vinner av klasse 50-54 med 37.48. På tredje beste tid fulgte Folkert Seetzen, Torvikbukt IL som vant klasse 40-44 år, på 38.29.

Årets vinner av Flemstubben, Jonas Aasbø (17 år), er fra Surnadal og går andre året på Meråker Skigymnas. Han opplyser at det er langrenn som er hovedidretten, men det blir en del løpetrening også, og han har vært med på noen løp tidligere. Flemstubben har en del motbakker, og dette så ut til å passe ham bra. Dette var det første løpet han vant totalt, men neppe det siste.

Liabø Johansen best av kvinnene
I år var det med åtte kvinner, noe som er et bra antall i et løp som dette. Veronica Liabø Johansen (Molde) fikk beste tid med 45.47, noe som er litt bedre enn vinnertiden fra i fjor. Hun har ikke vært med på så mange konkurranseløp tidligere, men trener variert og også en del løping. Veronica har planer om å være med på halvmaraton senere i høst og brukte Flemstubben som en fin forberedelse/gjennomkjøring. Hun dro ifra de andre kvinnene ganske snart i bakkene etter start og løp inn til klar ledertid. På de neste plassene fulgte Charlotte Raamkes (49.31) og Gunn Bodil Markhus, Batnfjord (49.40).

I turklassen var det i år hele 21 deltakere. Som i fjor, var det var ungguttene Eskil Engdahl (40.29) og Sander Engdahl (40.36), Torvikbukt IL som fikk de beste tidene. Også på de neste plassene var det løpere fra Torvikbukt, far (Carl Gunnar Orset) og sønn Johan på 43.24 og 44.30 før Helge Endresen fra Flemma på 46.25.

Barneløpet
Det var fire som var med på kortløpet over knapt 1,5 km. Tord Oliver Dyrlid, Bolsøya, fikk beste tid på 6.02. I tillegg løp fire ivrige barneløpet på 3-400 m.

Deltakerantall
I trimklassen uten tidtaking var det som vanlig god deltakelse med 112 deltakere. Til sammen med de 40 som deltok på tid, var det 152 totalt som deltok i den 35. utgaven av Flemstubben. Dette er noe som arrangørerene i Flemma IL er svært godt fornøyd med. Ikke minst er det gledelig med fin økning av deltakere i aktiv- og turklassen der mange yngre stilte og at mange var med i kort- og barneløpet.

Som vanlig var det trivelig stemning i grendahuset i etterkant av løpet der folk koste seg med mat og kaffe mens premieutdelingen pågikk.

Veronica Liabø Johansen tok en klar seier i kvinneklassen. (Foto: Guri L. Hoem)