Dagen før dagen skinner sola fra en høy og blå himmel - med snø på fjelltoppene i bakgrunnen. Stemningen er riktig så idyllisk, både i naturen og i den norske leiren. Så gjenstår det å se hvor lenge idyllen varer når løperne skal gjennnom fem runder på 20 km i en del gråere og mer urbane omgivelser i en forstad til Milano i morgen.

Værmeldinga forteller om ca. 10 grader og overskya vær ved start og 16-18 grader og sol utpå dagen. Vinden vil være svak (1-2 sekundmeter) i morgentimene og noe sterkere (3-5 sekundmeter) fra klokka 12 av. Løypa skal være stort sett flat, men det er likevel en høydeforskjell på 39 meter mellom høyeste og laveste punkt. 


Fra venstre: Runar Gilberg, John Henry Strupstad, Jarle Risa, Sharon Broadwell, Bjørn Tore Taranger, Robert Hansen, Gjermund Sørstad, Per Olav Bøyum, Rita Nordsveen og Marte Pedersen. (Foto: Tommy Kristiansen) 
 

Lagleder Tommy Kristiansen er et lite døgn før start optimistisk på vegne av de norske løperne. På spørmål om hva som er målsettinga for laget gir han følgende svar:

- Først og fremst er det å få alle til må. Hvis alle gjør sitt beste, kommer det til å bli mange perser og gode resultat for både dame- og herrelaget. Med full klaff for tre av gutta kan det bli medalje i lagkonkurransen i EM, som er lagt inn i VM. Individuelt har jeg god tru på en topp 15-plassering i VM på både herre- og damesida, sier Tommy.



- Hva er målsettingen din for VM-løpet i morgen?

En spørrerunde blant de ti norske løperne om målet for den lange løpeturen gav følgende svar:

Sharon Broadwell, 50 år, Oslo, pers 8.23.53
- Mål nummer én er å fullføre, noe som vil være en stor forbedring fra VM i Gibraltar for to år siden. Etter det er målet å komme inn under 9 timer. Jeg tenker å åpne i fart til 8.50.

Rita Nordsveen, 40 år, Ilseng, pers 8.20.33
- Jeg skulle ønske jeg at jeg kunne sagt at jeg skal løpe like fort som under VM i fjor, men etter å slitt med en hofteskade er målet å gjennomføre med god stil. Jeg kommer imidlertid ikke til å seife. Jeg vil kline til fra start å gå for ei tid rundt persen på 8.20.

Marte Pedersen, 26 år, Hønefoss, debutant, 74,147 km på 6-timers
- Hovedmålet er å komme i mål og helst å gjøre det på mindre enn 9 timer.

Per Olav Bøyum, 37 år, Leikanger, pers 7.23.40
- Drømmen er å springe ned mot persen på 7.24 som jeg satte i fjor.

John Henry Strupstad, 32 år, Oslo, pers 7.24.37
- Den helt realistiske målsetninga er å løpe under 7.10, samtidig som jeg mener det er fullt mulig å løpe under 7 timer.

Jarle Risa, 36 år, Undheim, debutant, 84,334 på 6-timers
- Jeg håper å bli blant de tre beste norske og samtidig springe under 7.20. Jeg tenker å åpne i 4.10-fart og se hvor lenge det holder.

Gjermund Sørstad, 33 år, Drammen, pers 7.20.13
- Målet er først og fremst å sette pers – enkelt og greit.

Bjørn Tore Taranger, 32 år, Bergen, pers 7.27.31
- Det store målet er å sette nye ny pers. Samtidig vet jeg at jeg er god for ei tid under 7.15 om alt klaffer. Ingenting er umulig, og jeg holder muligheten åpen for at det kan gå skikkelig fort.

Robert Hansen, 36 år, Hønefoss, debutant, 82,688 km på 6-timers
- Jeg håper på å havne på øverste halvdel av resultatlista og på en god dag løpe under 7.30.

Runar Gilberg, 47 år, Oslo, pers 7.22.50
- Jeg har ikke noen konkret tidsmål, men fokuserer på å finne rytmen og slik få ut det jeg har inne. Jeg satser på en forsiktig åpning for så å prøve å holde farten så godt det lar seg gjøre hele vegen. 


Sola skinner over de norske løperne og støtteapparatet litt mindre enn et døgn før starten går for VM 100 km i Seregno i Italia. (Foto: Reima Hartikainen) 


Tidligere forhåndsomtale på kondis.no

VMs heimeside

Live-dekning fra VM som starter kl. 8.00 søndag 22. april

Mer VM-stoff hos IAU