Østerriker og sveitser vant Discovery Aim Challenge 2010 i Hemsedal
 
Etter seks timer i fjellet og skogene i Hemsedal var det klart at det norske laget Team Merrell Haglöfs Multimania 3 hadde seiret. Herrelaget med østerrikeren Felix Breitschäder og Matthias Gilgien fra Sveits tok totalt 342,9 poeng.
 
Den sjuende utgaven av Discovery Aim Challenge foregikk i det mest krevende området i konkurransens historie. Team Merrell Haglöfs Multimania 3 viste seg å ha vinnertaktikk og stor utholdenhet, og det lønnet seg. Av de i alt 60 postene klarte de å ta 46.
 
Nytt i år var landskampen mellom Sverige og Norge. De lag som deltok både i Sverige (Lindvallen) og i Norge (Hemsedal), var med i landskampen.
 
Det ble Sverige som vant landskampen med 261,1 poeng i gjennomsnitt, mot Norges 249,9 poeng. Team City Wolfs med Andreas Mathisen og Tony Andersson, samt Thomas Wallinder, tok 294,9 poeng og ble det laget som bidro med flest poeng til den svenske seieren.
 
Discovery Aim Challenge er en multisportkonkurranse der deltakere både på elitenivå og vanlige mosjonister kan konkurrere sammen etter egen evne og ambisjonsnivå. Ved starten får alle deltakere et kart over området hvor de 60 postene er utplassert. Postene gir mellom 1 og 15 poeng, avhengig av vanskelighetsgrad.
 
Deltakerne forflytter seg fremfor alt med terrengsykkel eller til fots. Ved de mer spektakulære postene må man klatre, svømme, padle eller rapellere.
 
I 2010 ble det ny deltakerrekord for begge konkurransene. Totalt 197 lag med 394 deltakere/personer kom til start. Discovery Aim Challenge i Hemsedal, hvor det hele startet for sju år siden. Årets konkurranse ble arrangert 3.-5. september i Hemsedal.
 
Vi er glade for at så mange deltakere kommer tilbake år etter år. Det er fantastisk morsomt å se så mange kjente ansikter. Vi satser på å bli Skandinavias største multisportkonkurranse. Vi tror at vi har funnet et konsept som er noe mer enn å forflytte seg fra a til b, og som dessuten fungerer fint både for eliten og for mosjonister. Vi vil at man kan komme til Aim og har det gøy, veldig gøy! Det er ikke bare multisport, det er multisport som avsluttes med årets fest!   -  sier Lisa Nordlind i Discovery Aim Challenge.
 
  
RESULTAT
 
HERRER
    1.      Merrell Haglofs Multimania 3 – Felix Breitschäder & Matthias Gilgien – 342,9 poeng
2.      Team A-Express – Morten Wettergreen & Tore Sekkelsten – 331,9 poeng    
3.      Team Nakamura – Triathlon Tom Remman & David Ekroll – 323,8 poeng
 
 DAMER
    1.      Merrell Haglofs Multimania 4 – Siri Hagman & Ellen Moen – 265,3 poeng
2.      Vene spreke jentu – Andebarkji Liv Birgit Jorde & Ida Solberg Svenne – 244 poeng
3.      Tean Espern – Elisabeth N. Nordbye & Nina Søndmør – 238 poeng
  
MIX
    1.     Team Krølle – Thomas Berge & Julie Bøbel - 304,6 poeng
    2.     Multitude Salomon Mix – Gaute Stavik & Kari Bråveit – 300,1 poeng
    3.     Merrell Haglofs Multimania 1 – Vigleik Sexe & Linda Røset – 298,5 poeng
 
 
For mer informasjon og bilder: www.aimchallenge.com

Fullstendige resultatlister finner du her:

Herrer

Damer

Mix