Etter at Sentrumsløpene i 2001 hadde 59 deltakere, ble arrangementet lagt om. Man flyttet fra byparken til Vågen, maraton og rockeband trakk et større publikum

Blant deltakere var løpere fra Minneapolis, samt en større kontingent engelske løpere. Gledelig sesongdebut på norsk jord for Norges desidert beste mannlige maratonløper Karl Johan Rasmussen fra Haugesund, som noen vil huske ledet Maraton sammen med en finsk løper de første 3 mil under forrige EM i friidrett. Det er da også neste års EM som er Rasmussens hovedmål. Han var lørdag meget fornøyd med å ikke kjenne noe til sin langvarige hofteskade, da han suverent løp inn til seier på 10km.

Henrik Ingebrigtsen 14 år fra Sandnes IL leverte ellers igjen en oppsiktsvekkende prestasjon. Hans 2,10 på 800m lørdag, i en kontrollmålt løype, er på topp nordisk nivå for årsklassen.

Arrangørklubben GTI's kvinnelige løperstall gjorde forøvrig rent bord i kvinneklassene med seier til Vigdis Holst (10km) Wenche K. Lægreid (halvmaraton) og Siv B. Rougier (helmaraton). Vinner av helmaraton for menn Svein Kjetil Kommedal representerte også arrangørklubben.

Oppvisning i kampsport, rock fra utescenen og et entusiastisk løpervennlig publikum la rammen for et Stavanger Maraton som stadig øker i oppslutning. 338 møtte i år til start. Ut graving i indre Vågen som ikke fulgte fremdriftsplan tildelt arrangør, forlenget kontrollmålte løpstraseer noe i sentrumskjernen, men ikke mer enn at 50årige Ger van Graas løper en av karrierens aller raskeste 10km på 34,41 og med denne tid oppnår dagens 3.beste tid og en uoffisiell 6.beste tid i klassen på årsstatistikken.

Karl Johan Rasmussen - medaljekandidater under neste års EM i friidrett – gjorde årets 1.løp på norsk jord og var fornøyd med å gjennomføre en konkurranse uten å kjenne noe til sin langvarige skade.

Høy luftfuktighet og +22 hindret de veldig gode tider. Med fjorårsvinner Jan Halland på plass i Birkebeinerrittet, og i konkurranse med en terminliste tettpakket med maratonløp tidlig på høsten, ble Svein Kjetil Kommedal, GTI vinner av hel maraton på ny pers 3.00.35, fulgt av 63 årige Oddvar Hausken, Haugesund på 3.04.17.

Et 80 talls funskjonærer, samt en omfattende merking av løypen hvor løperne skulle ta av ut av sentrum var dessverre ikke tilstrekkelig. Når bare en deltaker løper feil, er dette helt uakseptabelt for arrangør, og dessverre meget beklagelig for angjeldende løper. Onsdagens evalueringsmøte vil ikke bare ta fatt i problematikken, men også gjøre drastiske endringer i selve organiseringen av et teknisk krevende løpsarrangement i Stavanger.

Resultater

Bilder