Flykaoset som er spådd på Gardermoen i morgen (Les:Varsler fullt kaos i flytrafikken ) gjør flyturen til Stockholm usikker for flere norske løpere. Skulle noen få problemer eller ikke våger å ta sjansen på å bli sittende fast i flykaoset på Gardermoen, så er det flere ledige plasser i Kondis-bussen. Den går fra Bussterminalen (v/Oslo S og Oslo City) fredag kl. 10.00 fra spor 4. Kontakt Kjell Vigestad på tlf. 9078 4316 eller send e-post til kondis@kondis.no, så lover vi en behagelig busstur til Stockholm. Enveisbillett  koster kr 375 for Kondis-medlemmer.

Norge er tredje største nasjon i Stockholm Marathon utenom vertslandet. Det er fortsatt Stockholm Marathon-feber i Finland. Hele 4858 finner fyller ferger og flyseter mellom Finland, og i Stockholm fredag og lørdag blir det mye blåhvitt å se på byen. Tyskland er nest største nasjon med 580 påmeldte og Norge er på tredjeplass med 366 påmeldte. Av dem er 85 kvinner. Totalt kommer det 7918 løpere til Stockholm fra 83 andre land enn Sverige.


Etter 10 km: Fortsatt løpes det tett i tett i full bredde. I dagens løype er rundt 16.000 løpere trolig det maksimale det er plass til. Med 20.651 påmeldte i fjor var det 16086 som startet og 15.466 som kom i mål. Ingen løper ensom og alene i Stockholm Marathon selv om man bruker opp mot makstiden på 6 timer. (Foto: Kjell Vigestad)

Totalt er det 21266 påmeldte løpere, som er ny rekord for Stockholm Marathon. Løpet ble fulltegnet 1. desember. I år er det enda et stort maratonløp i Stockholm. Jubileumsmarathon, som arrangeres 14. juli, ble enda fortere fullsatt. Påmeldingen ble åpnet nøyaktig ett år før løpet og på 14 dager i fjor sommer ble det fullt. Kondis har fortsatt en del reserverte startplasser. Du finner en annonse med informasjon på kondis.no: Bli med til Jubileumsmarathon.  Du kan få bestille enten kun startplass, evt. startplass/hotell eller full pakke med startplass/bussreise/hotell.

Norge har gjort det veldig bra i løpet av Stockholm Marathons 33-årige historie. Grete Waitz har fortsatt løyperekorden fra 1988 på 2.28.24. Hele 9 ganger har norske jenter vunnet. Kirsten Marathon Melkevik ble i 2007 vår siste vinner. Det blir nok ingen norsk seier i år. Vidars Karianne Søfting får trolig Norges beste plassering og kan bli et sted mellom nr. 10 og 15 på en god dag. Stockholm Marathon er alltid også svensk mesterskap på maraton. I fjor kom hele 15 svenske jenter under 3 timer.

På herresiden kan det bli et par norske tider under 2.40. Knut Harald Semb og Jon Olsen er blant dem som kan håpe på en tid på 2.30-tallet. I fjor tok¨Vidar og Hälles Martin Kjäll-Ohlsson bronse i det svenske mesterskapet, men han stiller ikke i år. Vi får sette vårt håp Emil Lerdahl, som bor i Norge og som i fjor representerte Strindheim i norske løp. Også de som ikke skal til Stockholm kan følge  maratonløpet på direkten.TV4 sender "live" fra kl. 11.45 til kl. 15.25.

Det har som regel vært altfor varmt for løperne i Stockholm Marathon, men det blir det ikke i år. Det så lenge ut til å bli ideelle forhold med 8 grader, oppholdsvær og bare litt vind. Nå er prognosene endret til det verre. 7 grader, regnvær og en litt friskere bris. Da kan det bli vanskeligere å velge løpsklær og spesielt for de som bruker mer enn fire timer.


SM-bronse: Vidars Martin Kjäll-Ohlsson tilbrakte sine 12 første år i Sverige og har sitt svenske statsborgerskap intakt og benyttet det i fjor til å ta bronse i SM etter et meget veldisponert løp. Rød/hvit er drakten hans også i Sverige hvor han representerer Hälle. (Foto: Kjell Vigestad)

Les om fjorårets Stockholm Marathon og tidligere års kondis.no-reportasjer her

En ny løpepoplåt, "The streets of Stockholm", lanseres i forbindelse med Stockholm Maratahon: Hør den HER


Sightseeing: Baktroppen passerer forbi rådhuset i Stockholm Maratonløypa er en flott Stockholm-sightseeing som får med seg det meste byen har av severdigheter. (Foto: Per Inge Østmoen)