Live Solheimdal klarte ikke å forsvare fjorårsseieren, men så møtte hun da også sterk motstand i finske Alisa Vainio som tidligere i høst løp maraton på 2.33.24, før hun fylte 18 år. Vainio ble også nordisk mester i terrengløp, og da slo hun Live med 34 sekunder. Nå var avstanden kutta ned til 15 sekunder. Kanskje kan Live utlikne helt til EM?

Silje Fjørtoft og Eli Anne Dvergsdal tok henholdsvis bronse og sølv i NM terrengløp. Nå var rekkefølgen bytta om, og Silje ble nummer 11 og Eli Anne nummer 24. Silje var 1.16 bak Europas kanskje beste mellom- og langdistanseløper, Sifan Hassan, i den 8 km lange løypa. Eli Anne var 1.15 bak Silje, og begge de to norske måtte se seg slått av svenske Sarah Lahti som ble nummer sju, 15 sekunder foran Silje.

På mennenes 10 km løp Ørjan Grønnevig offensivt fra start og hang med teten til en av de seks rundene gjenstod, men ifølge Spirit-trener Einar Søndeland stod han av da han skjønte at en topp ti-plassering ikke ville gå. Brutt har imidlertid ikke Ørjan gjort for han står oppført med en 56. plass i resultatlista. Så antakelig har han skrudd ned farten og nærmest jogga til mål.

Marius Vedvik ble best av de norske med en 23. plass, 1.09 bak vinneren, tyske Richard Ringer som i sommer løp 5000 meteren på sterke 13.10,94. Halfdan Emil Færø ble nummer 38 og Kristian Tjørnhom nummer 58. David Nilsson ble beste nordiske løper med en 14. plass.

I juniorklassen for menn ble svenske Suldan Hassan nummer to, bare et sekund bak den tyske vinneren Sebbe Francken. I nordisk ble Hassan nummer tre, 6 sekunder bak Jakob Ingebrigtsen, så det burde love godt med tanke på Jakobs muligheter dersom han løper i EM - sjøl om nivået helt sikkert vil bli høyere der.