Tekst og redigering: Stig Vangsnes og Kjell Vigestad. Foto: Kjell Vigestad. Film: Stig Vangsnes

De norske juniorjentene løp seg inn til en fin bronsemedalje under årets nordiske mesterskap i terrengløp.

Stine Wangberg, Live Solheimdal og Mariann Roe med de synlige bevisene på at de tok bronse i lagkampen. Foran seg hadde de gulljentene fra Danmark og sølvlaget til Finland.

Se filmen fra jentenes juniorklasse

Norge på plass og klar for nordisk mesterskap i...

4, Sverige 38 15 Höstman Jill  SWE 16:26

De norske juniorjentene visste at det ville bli tøft å kjempe om de øverste plasseringene. Nivået i juniorklassen var minst på linje med nivået blant seniorene. Derfor var målet en medalje i lagkampen når jentene løp ut fra start.

Skulle det bli medalje på Norge, måtte svenskene slåes. De svenske løperne løp i samlet takt, men dessverre for dem var det ikke så effektivt. Beste svenske ble nr. 10 individuelt, og med de øvrige lengre bak, dro de medaljeløse hjem fra Kviberg.

17-årige Alisa Vainio løp fra feltet på førsterunden. Bronsemedaljøren fra Junior EM i år har også løpt maraton på sterke 2.33 (under OL-kravet), men får dessverre ikke delta i OL i Brasil da pampene i IAAF/IOC har satt en nedre grense på 20 år for maratonløping i VM/OL.

Live Solheimdal kom direkte fra treningsleir i Spania til ikke fullt så varme Kviberg. Formen er velig god, men hun følte hun ikke fikk fullt ut vist sin kapasitet i dag. Men formen bygges nå opp mot EM i terrengløp samt uttaksløpet i Nederland om fjorten dager.

Mesterskapsdebutanten Stine Wangberg fra Varteig viste meget god løpskapasitet med sin 12. plass i dag.

Hanne Maridal fikk det som ventet tøft i dag.

Alisa Vainio spurtet inn til gull. Den løpssterke finske mesteren styrte løpet som hun ville.

Live Solheimdal spurter inn til sjetteplass.

Mariann Roes niendeplass er med på å sikre Norge lagbronsen.

Stolte jenter med bronsemedaljen fra dagens premieutdeling.

Alle resultater

Andre reportasjer fra nordisk mesterskap i Göteborg:
- Menn junior
- Menn senior
- Kvinner senior

Kondis filmet også den norske innsatsen på alle distansene.

Menn junior
Menn senior
Kvinner senior

Forhåndsstoff 2015:
Norge på plass og klar for nordisk mesterskap i terrengløp
Står den norske dominansen i nordiske terrengmesterskap for fall?
Nordisk terrengmesterskap med skiløype i kjelleren, Skidome i Kviberg

Reportasjer fra nordiske mesterskap i terrengløp tidligere år

Kondis.no-reportasje 2014: Blom, Fløystad og Tjørnhom nordiske mestere i terrengløp
Kondis.no-reportasje 2013: To norske junior-gull og to senior-sølv i Reykjavik
Kondis-no-reportasje 2012: Tre norske laggull i terrengløp (med pekere til fire reportasjer)
Kondis.no-reportasje 2011: Norsk terrengfest i Uddevalla
Kondis.no-reportasje 2010: Medaljedryss i nordisk i terrengløp i - 6 av 8 gull til Norge i Trondheim
Kondis.no-reportasje 2009: Samleside for alle reportasjer fra nordisk mesterskap i Finland
Kondis.no-reportasje 2008: Øystein Sylta tok Norges aller første terrenggull for menn