Hans Kristian Fløystad er regjerende mester for menn senior fra fjorårets mesterskap i Finland, mens Erik Udø Pedersen ble juniormester da mesterskapet gikk i Reykjavik i 2013. Johan Bugge ble juniormester da mesterskap gikk i Trondheim i 2010.

Det norske laget er godt forberedt til årets nordiske mesterskap i terrengløp. Det er også kondis.no som vil følge mesterskapet fra første steg. Mesterskapet starter med kvinner junior kl. 1100. Mennenes seniorklasse avslutter med 9 km kl.13.

Vi gir deg selvsagt alt fra mesterskapet.

TIdsskjema nordisk mesterskap:
Kl. 1100- Kvinner junior   4,5 km
Kl. 1130- Menn junior   6 km
Kl. 1215- Kvinner senior  7,5 km
kl. 1300- Menn senior   9 km

HER KOMMER RESULTATENE

De norske løperne:

  Menm senior
1 Johan Bugge -91
2 Erik U. Pedersen -94
3 Audun Nordtveit -88
4 Marius Vedvik -92
5 Hans Kristian Fløystad -89
  Kvinner  senior
27 Eli Anne Dvergsdal -91
28 Anne Nevin -73 
29 Kirsten Maraton Melkevik -70 
30 Heidi Pharo -87
  Menn junior/U20
46 Sigurd Skjeseth -96
47 Jakob Ingebrigtsen 2000
48 Stian Aarvik -97
49 Albert Sperstad -99
50 Andreas Wathne -97
  Kvinner junior/U20
66 Hanne Maridal -96
67 Live Solheimdal -96
68 Stine Wangberg -99
69 Mariann Roe -97


Alt om årets mesterskap og mye om tidligere nordiske mesterskap:
Står den norske dominansen i nordiske terrengmesterskap for fall?

Forhåndsstoff: Nordisk terrengmesterskap med skiløype i kjelleren, Skidome i Kviberg

Kondis.no-reportasje 2014: Blom, Fløystad og Tjørnhom nordiske mestere i terrengløp
Kondis.no-reportasje 2013: To norske junior-gull og to senior-sølv i Reykjavik
Kondis-no-reportasje 2012: Tre norske laggull i terrengløp (med pekere til fire reportasjer)
Kondis.no-reportasje 2011: Norsk terrengfest i Uddevalla
Kondis.no-reportasje 2010: Medaljedryss i nordisk i terrengløp i - 6 av 8 gull til Norge i Trondheim       
Kondis.no-reportasje 2009: Samleside for alle reportasjer fra nordisk mesterskap i Finland
Kondis.no-reportasje 2008: Øystein Sylta tok Norges aller første terrenggull for menn



Optimistisk tittelforsvarer

Nordisk_fredag_hotell_Floystad.jpg
Fjorårets nordiske mester i terrengløp, Hans Kristian Fløystad, skal gjøre alt for å forsvare tittelen fra i fjor. Ut fra årets resultater kan det bli veldig tøft, men den lure og rutinerte Tjalveløperen kan overraske skeptikerne i morgen.

Nordisk_fredag_loypeFloystad.jpg
Hans Kristian Fløystad gjentar gulloppskriften fra i fjor ved ikke å løpe gjennom løypen på forhånd. Han var ute for å inspisere den i kveldsmørket, men i likhet med kondis.nos medarbeider slet han litt med å finne den i nattemørket. Men i morgen finner han garantert løypen. Og han vet også da hvor han skal løpe og hvor målet er.

Nordisk_fredag_loypeNorske.jpg
Selv om Fløystad valgte å la være å løpe gjennom løypen på forhånd, var alle de øvrige norske løperne ute på en gjennomløpning. Selv om Stine Wangberg og Audun Nordtveit koste seg i mørket og det tørre gresset, håpet de på skikkelig regnvær og gjørmeløp til lørdag.

Nordisk_fredag_Vedvik_trappen.jpg
Junioren Stian Aarvik og mer rutinerte Marius Vedvik føler formen er bra foran morgendagens utfordring. Marius håper han klarer å holde følge helt inn og sikter mot en topp-ti-plassering. Han tror det kommer til å bli et jevnt løp, og målet er å være med helt inn. Han føler at løypen passer han godt, og vi skal da ikke se bort fra at han kan blande seg inn i medaljekampen.

Nordisk_fredag_UdoeP_klar.jpg
Erik Udø Pedersen trives i terrenget. Han må regnes som en outsider i morgen.

Skidome_Kirsten_Eli_Anne_Anne_A20G7743.jpg
Kirsten Marathon Melkevik, Eli Anne Dvergsdal og Anne Nevin ble fristet til å ta en skitur da de så det fantastiske innendørs skianlegget i Kviberg. Utøverne er innkvartert i Nordens største flerbrukshall, der de kan boltre seg i skianlegget med 1,2 km langrennsløyper, innendørs fotballbane med fulle internasjonale mål, to håndballbaner, verdens største innendørs sandvolleyballhall og mulighet for uttallige andre idrettsaktiviteter. Men i morgen skal de prestere utendørs. Hoveddelen av løypen går på fotballbaner utenfor med stigning bort fra banene og inn i skogen før de returnerer ned bak fotballbanene.

Nordisk_mesterskap_terrengloep_banprofil_640.jpg
Løypeprofilen viser en lang, men veldig snill motbakke. Så slak var den at noen ikke oppdaget at det var stigning i det hele tatt, men det er mellom 25 og 30 meters stigning i løpet av en knapp kilometer.

Nordisk_fredag_JacobIngebrigtsen.jpg
Jakob Ingebrigtsen er flink til å prioritere både skole og idrett. Derfor ønsket han å få med seg hele fredagen på skolen før nordisk mesterskap. Både Jakob og den norske ledelsen håper på medalje på Sandnesløperen i morgen. kondis.no også.

Nordisk_fredag_Live_BrunogBlid.jpg
Da er alle på plass på utøverhotellet, og klokken viser 2348. Siste ankomne var en brun og blid Live Solheimdal som kom direkte fra treningsleir i Spania. Til Göteborg dukket hun opp ekstra påkledd da temperaturen var en helt annen enn hun har vært vant med den siste tiden. Ansvarlig for kvinnelaget, Hilde Hovdenak, kunne følge siste kvinne til sengs rett før midnatt, vel vitende om at alle var godt i seng og klare for dyst i morgen. Til de som evt er bekymret for våre landslagsutøvere på utenlandstur, så kan kondis.no rapportere om full ro på hele hotellet rundt midnatt. Det lover godt for morgendagens innsats.