Kviberg er et forsted til Gøteborg drøye 5 km fra sentrum. Her er det bygd en gigantisk arena som huser mye mer enn en 1,2 km lang innendørsløype for langrenn. Her er fotballhall i full størrele med tribuner, to håndballbaner og store anlegg for styrketrening. I tillegg er det bygd hotell med 287 senger, restaurang, sportsbutikk, idrettsgymnas og en grunnskole.

Alt er finansiert privat og har kostet 900 millioner svenske kroner.

Fra før finnes det et tjuetalls forballbaner som terrengløypa på 1,5 km delvis vil gå på eller sno seg i mellom. Verdens største innendørshall for sandvolleyball ligger også rett ved med 16 innendørsbaner og mange utendørsbaner.

Verdens første innendørs skiarena ble tatt i bruk i Finland i 2000 og Sverige fikk sin første skitunell i Torsby i 2006. I Norge er det foreløpig bare blitt bygd luftslott. De første norske planene ble lansert med brask og bram i 2007. Det  er blitt lansert prosjeker i Øyer, Bærum, Vinterbro, Bærum, Nittedal, Eidsvoll, Meråker, Holmestrand, Sarpsborg, Veggeli, Evje, Rennesøy og nå sist i Lørenskog.

Nå er Sveriges andre innendørs skiløype tatt i bruk nærmest i all stillhet, sett med norske øyne. Den ble åpnet i juli, da disse bildene ble tatt. Men foreløpig har knapt nok noen norske medier omtalt den nye innendørsløypa i Gøteborg.


Skidome_ser_inn_i_hallen_A20G1306.jpg
Skidome: Kanskje en liten overdrivelse. Det ligner litt mer på en garasje. Til høyre er garderober og til venstre skiløyper. (Foto: Kjell Vigestad)

Det_meste_av_skihallen_A20G1303.jpg
Oversikt over hallen: Her ser vi det meste av skiløypa som snor seg frem og tilbake i denne delen av hallen, hvor det er små høydeforskejller. (Foto: Kjell Vigestad)

brattbakken_A20G1242.jpg
Brattbakken: Her går løypa opp en etasje og langs med fotballhallen, så litt utfordringer er det. (Foto: Kjell Vigestad)

Fotballbane_A20G1312.jpg
Forballbanen: En fullverdig innendørsbane som blant annet blir treningsbane for IFK Gøteborg. På motsatt side av fotballbanen, bak en vegg, ligger andre etasje av skiarenanen. (Foto: Kjell Vigestad)

Frontparti_hotelldel_A20G1325.jpg
Inngangsparti: Her er veien inn til skidome, fotball- og håndballbaner og hotellet hvor deltakerne i nordisk mesterskap i terrengløp skal bo. (Foto: Kjell Vigestad)

Skiutleie_A20G1295.jpg
Skiutleie: Skulle noen fristes til en skitur under Gøteborgsoppholdet er det mulig å leie preparerte ski, - og etter skituren slappe av i velværeavdelingen. Men det koster: En langrennstime koster kr 200 for voksne og en hel dag kr 395. (Foto: Kjell Vigestad)


Her får du noen glimt inn i Skidome