Barbro Kvåle var ikke blant de som åpnet hardest. 22-åringen, som kommer fra Brandbu og går for Lillehammer SK, lå på alle mellomtider drøyt ti sekunder bak sveitsiske Nathalie von Siebenthal som ledet mesteparten av rennet.

Kvåle var imidlertid den med mest krefter igjen mot slutten, og fra 6,7 km og inn til mål gikk hun fortere enn alle sine nærmeste konkurrenter i kampen om medaljene. Til slutt vant hun 5,8 sek foran russiske Daria Storozhilova. Nathalie von Siebenthal, som lenge hadde ledet rennet, måtte nøye seg med bronsemedaljen, 6,4 sek bak Kvåle.

– Jeg startet ganske tidlig, så målet var å gå mitt eget løp og ikke tenke på sekunderinger. Når jeg er i form pleier jeg å ha litt å gå med på slutten, og det hadde jeg i dag, uttalte Barbro Kvåle til NTB/NRK etter rennet.

Også de tre øvrige norske deltagerne på 10 km leverte gode løp. Silje Theodorsen og Anne Kjersti Kalvå delte femteplassen 22,4 sek bak vinner Kvåle, mens Berit Mogstad kom på 7. plass.