Pressemelding:

Da nærmer det seg Bergen Triathlon med stormskritt! På lørdag 19.juni er det klart for 3.utgave av verdens nordligste ironman triathlon.  Over 130 deltakere fra 12 land vil delta.

Bergen Triathlon arrangeres for første gang i naturskjønne omgivelser på Askøy, av Bergen Triathlon Club (BTC). Det er 3. gang miljøet i BTC arrangerer ironman distanse triathlon i Bergensområdet, men første gang det er et helt selvstendig arrangement. Ironman distanse triathlon, også kalt fulldistanse triathlon, består av 3.8km svømming, etterfulgt av 180km sykling, som så avsluttes med en full marathon (42.2km) løping. De to foregående år ble distansen arrangert som en del av sykkelrittet Bergen-Voss. Vi er veldig fornøyd med årets påmelding, og vi ser at interessen for triathlon er sterkt økende også i Norge. Internasjonalt er triathlon en av de idrettsgrenene som øker mest. Bergen

Triathlon er det nordligste fulldistanse triathlon-konkurranse som arrangeres i 2010. Konkurransen starter kl 0630 med 2 runder a 1900 meter svømming i Kollevågen på Askøy, det kan regnes med forholdsvis kaldt vann, anslagsvis 15-18 grader. Deretter følger 4 runder tur-retur Herdla på sykkel – totalt 180 km. Til slutt skal det løpes en full marathon distanse i form av 4 ganger frem og tilbake mellom Kollevågen og Ramsøy. Målgang for de beste antas å være i underkant av 10 timer etter start, kl 1600, mens de siste deltakerne trolig ikke vil krysse målstreken før midnatt, etter 17 timers blodslit.

Interessen for triathlon har vokst enormt de siste årene, i forhold til siste års Bergen-Voss triathlon ser vi mer enn en dobling av deltakerantallet, sier Taraldset som også registrerer mange henvendelser fra utlendinger som finner en slik nordlig konkurranse svært eksotisk. Arrangementet er krevende for en relativt ny klubb som BTC. Over 80 frivillige vil være i aksjon dagene før og under stevnet. 

For ytterligere opplysninger om konkurransen, besøkwww.bergentriathlon.no
eller ta kontakt med arrangør Bergen Triathlon: www.bergentri.no