"Rio here I come!!!!!! Just qualified for the Olympics", skrev Karoline Bjerkeli Grøvdal på sin facebook-side etter at hun hadde klart det norske OL-kravet med 22 sekunders margin og det internasjonale kravet med 38 sekunders margin.

Løpet ble vunnet av Irene Cheptai fra Kenya på 31.15,38, og de tre andre som var før Bjerkeli Grøvdal i mål, kom fra Kenya, Japan og USA. Den norske langdistanseeneren løp et meget veldisponert løp der alle runder gikk på mellom 75 og 77 sekunder, bortsett fra den første som gikk på 73 og de tre siste sin gikk på 74, 73 og 68. Hele 18 kvinner løp under 32 minutter.

Filip Ingebrigtsen vant C-heatet på 1500 m på overbevisende måte - på 3.38,95, over 2 sekunder foran nummer to, svenske Kalle Berglund.

"Boom! 3.38,9 og seier i sesongåpningen. Perfekt timing i forhold til at dette er OL-år! Følg med, dette kan bli en gøy sesong! skrev Filip på Instagram etter løpet.

Tidsmessig var storebror Henrik Ingebrigtsen hakket kvassere. Han ble nummer to i A-heatet på 3.38,33, slått med 6 tideler av Isaic Yorks. På sisterunden løp Henrik forbi en av verdens beste på 3000 m hinder, amerikanske Evan Jager, som ble nummer tre.

Både Filip og Henrik Ingebrigtsen var klart under det norske EM-kravet på 3.40,5 mens de ennå mangler litt på OL-kravet. Det særnorske kravet er på 3.35,50 mens det internasjonale er på 3.36,20. Det var også meningen at Jakob Ingebrigtsen skulle løpt, men arrangøren gav han ikke plass i noen av de fem 1500 m-felta.

Ingvill Måkestad Bovim klarte også EM-kravet da hun ble nummer ni i A-heatet på 1500 m for damer. Hun noterte 4.10,23, og det er klart under EM-kravet på 4.12,00, men fremdeles er det et godt stykke ned til både det internasjonale OL-kravet på 4.07,00 og det særnorske på 4.05,50.

Den siste norske som var aksjon på 1500 m, var Aurora Dybedokken, som persa og løp på 4.19,22 i F-heatet. Den gamle persen var på 4.21,27 og skrev seg fra da hun tok sølv i junior-EM i 2013.

Ingeborg Løvnes viste også meget god form og løp under EM-kravet på 3000 m hinder. 9.50,67, som er 2 sekunder bak persen, holdt til femteplass i A-heatet. I B-heatet løp Frida Berge på 10.25,03 og ble nummer 12.

På 5000 meteren fikk ikke Sindre Buraas det helt til. Han ble nummer 18 med 13.43,51, noe som er drøye 3,5 sekunder bak EM-kravet og over 20 sekunder bak OL-kravet. Alex Østberg løp på 14.08,09 i D-heatet og klarte dermed kravet til junior-EM.

41 år gamle Bernard Lagat vant 10 000 meteren for menn på 27.49,35. Dermed pulveriserte han Mattio Vainos 25 år gamle veteranverdensrekord (40 år +) som lød på 28.30,88, i debuten sin på 10 000 m.

Alle resultat fra Payton Jordan Invitational

I et annet stevne, UCLA vs. USC, vant Ferdinand Kvan Edman 1500 meteren på 3.43,81. Seiersmarginen var på nesten 9 sekunder, og han var bare hundredelen bak sin egen pers.

I LSU Inivitational persa Elisabeth Angell Bergh med et lite sekund da hun løp på 4.22,00 og ble nummer to på 1500 m. Magnus Hannevig Pedersen ble nummer fire i herreklassen med 3.49,83.

I OSU High Performance ble Kristiane With nummer åtte på 1500 m på ny pers - 4.31,96. Julie Mathisen løp 800 m på 2.09,20 i Drake Relay mens Ida Melli Narbuvoll persa med knappe 12 sekunder da hun løp 5000 meteren på 16.52,64 i Hillsdale.