Tekst: Olav Engen
Bilder: Willy Steinskog

Dette ultraløpet fra Lysefjordbrua til Lysebotn kom sent inn på terminlista, likevel fikk løpsleder Willy Steinskog 21 tøffinger på startstreken.

Startkontingenten var kr 0,- . Løypa fulgte DNTs løypenett, men var ikke merket utover det.

Steinskog forteller at løpet vil bli arrangert også neste år, og at de tar sikte på at dette skal bli en årlig `begivenhet`.

Det er blitt skrevet om løpet: Det mest spektakulerte løpet på vestlandet - høydemeter tilsvarende Galdhøgpiggen og 62 km langt - fantastisk natur fra hav til hei. Her tror vi på betydelig flere deltagere neste år.

Imponerende løp av Svines
Resultatlista røper at dette var tøffe saker, samtidig er det klart at vinneren Bjørn Magne Svines fra GTI har løpt imponerende fort med tiden 6:46:54. Tidligere i år har 50-åringen løpt maraton i Roma på 2:50. Dette var sannsynligvisenda sterkere. Ned til Kalle Simm fra Stavanger Triatlon på 2. plass ble det hele 40 minutter.

Siste løper i mål var 19 år gamle John Henrik Kirkeli som tappert fullførte på 14:17:36.

Svines' samboer Katharina Fowler vant kvinneklassen på 10:33:34, men her lot vi oss også imponere av 67-årige Vera Nystad som kom på 2.plass.