1.16.15 gir en snittfart på 3.03 per km, og med jevn fart gir det passering halvmaraton på 1.04.20. Til sammenligning løp Urige Buta halvmaraton på 1.02.49 i VM i København for fem uker siden, men nå skulle han altså fortsette i ytterligere 4 km.

Fram til 1985 ble det arrangert NM i 25 km landeveisløp, og bare én gang var vinnertida raskere enn 1.16.15. Det skjedde i 1981 da Øyvind Dahl vant på 1.16.05. To ganger til har vinnertida vært under 1.17.

Abraham Cheroben fra Kenya som nå vant Big 25 Berlin, løp så fort som 1.11.47. Det er den fjerde beste tida i verden på distansen gjennom alle tider og bare 29 sekunder bak verdensrekorden. Den ble satt av Dennis Kimetto i samme løp i 2012.

Temperaturen lå mellom 8 og 11 grader og bortsett fra en del vind var forholda fine. Også i kvinneklassen ble det kenyansk seier, ved Janet Rono som løp på 1.24.37. Hun var knappe to minutter foran kenyanske Valentine Kibet på andreplass. Maja Neuenschwander på tredjeplass satte ny sveitsisk rekord med 1.27.01.

Vi finner tilsammen åtte norske løpere - sju menn og ei kvinne - i resultatlista. 2901 menn og 930 kvinner fullførte 25 kilometeren. I tillegg ble det arrangert halvmaraton med 1166 deltakere, 10 km med 2711 deltakere, stafett og barneløp.