Initiativtaker til både Pole to Paris og Klimajoggen er Erlend Moster Knudsen som i høst har løpt fra Tromsø til Bergen, og som om ei uke skal løpe videre fra London for å være framme i Paris midt under klimatoppmøtet i begynnelsen av desember. Underveis har Erlend hatt mange stans der han både har holdt foredrag og arrangert klimajogger. 

I Frognerparken fortalte han litt om både den lange og strabasiøse løpeturen sin og viktigheten av å ta vare på den kloden vi har fått å dele. Også representanter fra Changemaker, Spire, Natur og Ungdom og Miljøpartiet De Grønne (alle politiske parti var invitert) holdt appell - før Moster Knudsen leda an på den 3,3 km lange løpeturen gjennom parken. Løypa var småkupert og slik sett krevende nok, men høstværet var som laga for løping, og siden det ikke var noen tidtaking og resultatliste, tilpassa alle farten etter sitt eget nivå. De fleste løp i grupper, og praten gikk nokså uanstrengt. 

Alle som deltok fikk utdelt hvert sitt lodd, og etter løpeturen ble det trekt ut 23 premier - startkontingenter i neste års Oslo Maraton, T-skjorter og gratis medlemskap i Kondis - blant de frammøte. 


Video fra Klimajoggen i Frognerparken. (Foto og regi: Lise Bjerke, UNDP)

Erlend_og_Stian_IMG_1449.jpg
Erlend Moster Knudsen (til venstre) er initiativtaker til den norske greina av Pole to Paris. Her blir han assistert av Stian Stensland som har vært en av drivkraftene bak Klimajoggen i Frognerparken, og som her gjør seg klar til trekking av premier. (Foto: Runar Gilberg) 

Starten_ingress_IMG_1472.jpgCa. 60 løpere - inkludert en panda la ut på den 3,3 km lange Klimajoggen. Erlend Moster Knudsen som på 65 dager har løpt fra Tromsø til Bergen, stort sett i fjell og villmark, leda an. (Foto: Runar Gilberg) 

Feltet2_IMG_1534.jpgOpp den siste bakken var folk blitt både varme og litt slitne. Omgivelsene var omtrent så fine som de kan bli en sein oktoberdag. (Foto: Runar Gilberg) 

Baktroppen_IMG_1547.jpgOgså pandaen kom til mål - og om vi får forhindra alt for mye temperaturøkning og naturødeleggelse, går også den en tryggere framtid i møte. (Foto: Runar Gilberg) 


Pole to Paris' heimeside

Mer om Klimajoggen på facebook