Deltakermedalje går til den som har gjennomført minst fem løp i Necon Vinterkarusell i Bergen. Under gode forhold på tørre veier og i 12 varme grader løp over 800 deltakere vinterens siste karuselløp. Og det var som vanlig både topp og bredde i dette løpet. Det fine med Vinterkarusellen er at det er et tilbud både for både mosjonister og toppløpere.

De beste kvinnene denne gangen ble henholdsvis 14-årige Adele Henriksen på 5 km og Margunn Bye Tøsdal på 10 km. Begge disse har vunnet flere ganger tidligere. For herrene var det også en tidligere vinner som sto øverst på seierspallen på 10 km, Erlend Nymark Jensen, som løp på sterke 33:22. Han var 6 sekunder foran en annen god  løper, Mirza Nalic.

På 5 km kunne denne gangen ultraløperen Bjørn Tore Kronen Taranger ta i mot medaljen for distanseseieren. Tidligere har han en rad med andre- og tredjeplasser i karusellen, så formen er tydeligvis på vei for løperen som er norsk mester i 24-timers løp.

Det har vært stabil stor oppslutning i Necon Vinterkarusell gjennom denne vinteren. Mange av løpene har hatt over 1000 deltakere, og mange av disse deltakerne gjorde seg fortjent til den store medaljen som ble delt ut til de som hadde løpt mere 5 løp eller mer. Og når man kommer til det siste løpet og får isfrie traseer og dagslys gjennom hele løpet, så føles ekstra bra Da er våren her.

Komplett resultatliste Vinterkarusellen 4. april

Vinner av 5 km, Adele Henriksen, er bare 14 år, men har allerede vunnet mange karuselløp. Her sammen med Margrete Solvik og Terese Andersen på 2. og 3. plass.

10 318   Kjersti Eikeland K50-54 0:23:58

Bjørn Tore Kronen Taranger kan endelig stå i midten og markere at han vant. Hans-Magnus Haukøy er til venstre og Johan Løve Gjersvik til høyre på bildet.