Tidligere i sommer løp Anna Emilie Møller meget bra på 3000 m hinder i OL, men 9.32,68 var fattige 2 sekunder for svakt til å gå videre til finalen.

6. september stilte hun opp på 3000 meteren i et stevne i Zagreb i Kroatia og fikk vist at hun er minst like god når det ikke står bukker i vegen. Møller lå hele tida godt plassert i hovedfeltet som ikke fulgte haren og australske Eloise Wellings som hadde tatt mål av seg om å sette ny australsk rekord, dvs. å løpe under 8.38.

Wellings klarte imidlertid ikke å holde farten da haren gav seg, og hun ble henta inn av hovedfeltet, der Møller hang med helt til spurten dro seg til. I mål var hun nummer fem, bare 2 sekunder bak vinneren, Margaret Chelimo fra Kenya.

Anna Emilie Møller persa med 16 sekunder og forbedra den 20 år gamle nordiske U20-rekorden med et lite halvsekund. Den gamle rekorden tilhørte finske Annemari Sandell som løp på 8.48,36 i 1996.

”Det var fedt at kunne følge med så stærke løbere og have overskud undervejs – selv på en dag med forkølelse,” var Møllers kommentar etter løpet ifølge dansk-atletik.dk.

Bare to dansker, Loa Olafsson og Gitte Karlshøi, har noen gang løpt fortere enn det Møller nå gjorde. Tida plasserer henne på sjetteplass på årets europeiske 3000 m-statistikk som Karoline Bjerkeli Grøvdal topper med 8.39,47.

Anna Emilie Møller sletta for øvrig Karoline Bjerkeli Grøvdals ni år gamle nordiske U20-rekord på 3000 m hinder med løpet sitt i OL. Bjerkelis rekord lød på 9.33,19 mens Møller noterte 9.32,68.