Ut fra resultatlista, som mangler opplysninger om nasjon, synes det ikke å ha vært mange norske menn med, men vi finner som en av mulig flere, Stian Lindholm, som løp på 3.22.42.

Løpet gikk ellers under gode løpsforhold i ca. 13 grader og lite eller ingen vind. I herreklassen ble det også satt løyperekord ved kenyanske Cosmas Kiplimo Lagat som vant på 2.08.14. Lagat hadde selv hadde den gamle løyperekorden på 2.08.33 fra 2014. Kvinneklassen ble vunnet av spanske Paula Gonzalez Berodia på tiden 2.31.18.

Løpet var også spansk mesterskap og OL-uttak i år. To menn og to kvinner løp under OL-kravet for Rio og sikret seg med det en plass i OL.

Gråt av glede: Paula Gonzalez Berodia ble så beveget etter både ha vunnet løpet, og ha blitt spansk mester og på toppen sikret seg OL-plass i Rio at hun gråt i det hun brøt målseilet. (Foto: Arrangøren/Juan Jose Ubeda)

Rask løype - raske løpere
Sevilla er et perfekt sted for å løpet fort. Og løper man riktig fort er det mange å løpe sammen med selv om årets løp var litt spesielt siden det spanske mesterskapet var lagt inn.

46 løp under 2.30, 140 løp under 2.40 og 942 under 3 timer av 10.805 totalt. Til sammenligning hadde New York Marathon i fjor nesten fem ganger så mange deltakere med 49545 løpere i mål. Av dem var bare 34 under 2.30, 99 under 2.40 og 783 under tre timer. Som vi av tabellen nedenfor er det i Sevilla Marathon som prosentmessig har flest raske løpere.

New York Marathon 49545 34 99 286 785 1,6 %

Cosmas Kiplimo Lagat: Vant igjen og slo egen løyperekord. (Foto: Arrangøren/Juan Jose Ubeda)

Resultater Sevilla Marathon 21. februar

Menn:

Plass St. nr. Navn Tid Nettotid Klasse Pl. kl.

73 2808 MARIANNE DØNNEM 3:16:01 3:15:21 E Veterana F 40 13

Av andre resultater i kvinneklassen kan nevnes svenske Malin Klintefjord, som løper for Enhörna IF, men som bor i Norge. Hun kom inn på 59.plass med 3.10.55. I fjor samme helg vant hun Bislett 50 km.

En som det ikke gikk bra for er Geir Råheim. Han er allmennlege i Ålesund og ville nok gitt sine pasienter bedre råd enn å prøve seg på maraton med skade. Han skriver på Facebook: "Etter 2 km merket jeg at det skulle bli smertefullt. Skaden jeg har hatt siden primo desember ga meg smerter i låret for hvert steg jeg gjorde med høyre fot."  Les mer på hans Facebookside.

Antall deltagere: 10805 (deltagerrekord)

Film fra Sevilla Marathon 2015

Alle resultater: Sevilla Marathon 2016

Mer glede: Veteranen Carles Castillejo Salvador ble nr. 2, men sikret seg både spansk mesterskap og OL-plass, og skrek av begeistring ved målpassering. (Foto: Arrangøren/Juan Jose Ubeda)