Pressemelding fra arrangørklubben IL Skjalg

Engelskmannen Ron Hill er nå 74 år gammel og løper fortsatt. Han hadde rett før nyttår løpt hver eneste dag i 50 år! (Se egen artikkel på kondis.no)  Nå kommer han til Siddisløpet i Stavanger og vil 25. april løpe dette løpet sammen med over tusen andre løpere.

Ron Hill satte i løpet av karrieren verdensrekord på fire ulike distanser og har vunnet et imponerende antall maratonløp der bestetiden hans er 2:09:28, som var verdensrekord da tiden ble satt i 1970. Han har deltatt i over enn 2.200 løp og har løpt mer enn 260.000 km. 
 

Ron Hill.jpg









Men hele den imponerende historien starter i Accrington utenfor Manchester i 1938 hvor Ron Hill blir født. Som gutt var den lille og spinkle Ron Hill fasinert av tegneserien om «Alf Tupper». Tegneserien handlet om den fattige Alf Tupper som alltid var «underdog», men som alltid lyktes til sist fordi han kunne løpe. Unge Ron Hill meldte seg i 1953 inn i den lokale løpeklubben «Claton le Moors Harriers» og året etter debuterte han i sitt første løp - et terrengløp i Lancashire hvor han ble nummer 21. To uker senere ble han nummer 81 i det engelske mesterskapet i terrengløp. Det var lite som den gang tydet på at han en gang skulle bli verdens beste maratonløper. For Ron Hill betød resultatene lite, han elsket bare å løpe!

«Vi er kjempefornøyd med å få løperlegenden til løpet vårt og håper mange vil løpe sammen med han», sier løpsleder Arne Jakobsen og klubbsekretær i IL Skjalg, Jarl Gaute Aase.

Ron_Hill_Engelsk_Mesterskap_1968.jpg
Ron Hill i 68-utgave i engelsk mesterskap i terrengløp.