For 25. gang ble det tradisjonsrike løpet arrangert i Kristiansund. Som de siste årene var ikke deltakelsen så stor. Men samtidig ble det arrangert Gledesrunden, hvor hele 81 deltakere stilte opp til start.

Her har Norodd fått mange unge sammen med voksne til å trimme i Folkeparken. 16 personer stilte i det 13,5 kilometer lange Kristianundsløpet. I tet la Leif Sægrov seg fra starten.
Men Taddese Deredje fra Tingvoll fulgte ham lett. Lagkompisen Roar Frøseth måtte raskt legge seg litt bak, sammen med Abeba Berhe Hailemariam fra Molde Olymp.
Hun er asylsøker, det samme som Taddese. Begge etiopierne har blitt med på en del lokale langløp. På vei inn til Atlanten stadion hadde Taddese ingen problemer med å spurte fra til mål.

For ham var det en fin treningstur, mens Leif Sægrov var med på løp dagen før og hadde ikke så mye mer å gi. Vinnertiden på 49 24 er rundt tiden som Leif Sægrov vant på i fjor.

Abeba kom inn som tredje best og fikk tiden 52,34. Mens det var gode løpere i toppen, mangler bredden. Derfor vurderer Norodd å legge om til et annet type løp til neste år.