Det regnet da løperne dro fra Kragerø og himmelen var temmelig mørk. Men det skulle bli en strålende sommerdag. Jomfrulandsløpet har 35 år med historie siden det første løpet i 1978. Du kan ta både rutebåt og båttaxi ut til øya. Ferja tar ca. 1 time og går i et idyllisk farvvann med flere stopp underveis. Øya har masse å by på foruten sjølve løpet så dette er noe du bør få med deg. En ypperlig tur å ta med familien på. Kafe er det der. Et høyt tårn som gir deg flott utsikt over havet og øya kan du klatre opp i. En bedre modell for Tobias i tårnet finner du neppe. God tur i billedreportasjen! Neste år tar DU turen!
 

RESULTATER KLASSEVIS   RESULTATER LØYPEVIS


 
Utover på båten fra Kragerø (tar ca. 1 time) kom vi i prat med Karl Kristian Nilsen som skulle være med å arrangere igjen.
Vi fikk høre historie fra løpet som ble arrangert for 25.gang i år. Karl Kristian er sjøl aktiv i kondisjonsmiljøet i Kragerø. Kragerø Ski Runners har i 34 år trenet sammen alle torsdager i året. På vinteren brukes Svømmehallen mye, mens det om sommeren løpes. Med det eldoradoet med øyer utover i fjorden tar gjengen båten utover og løper på f.eks. Gumøya. 
Kragerø Ski Runners er og har alltid vært åpen for alle, men jenter får kun være med på fester. 


 Det ble ikke deltakerrekord i år. Rekorden på 314 fra ifjor holdt, men det manglet bare noen par på at det skulle bli 300.
På bildet er det en som har tjuvstartet, men heldigvis dro hun ikke med seg hele feltet. TRYKK PÅ BILDET FOR STOR
UTGAVE!


Etter å ha løpt ca. 100meter bortover den store gressletta skulle de 300 løperne inn på denne stien. Vi var spente på hvordan det skulle gå!Fotografene var klare.Å så gikk starten.


Ja det ble trangt. Men for de raskeste gikk det greit. 

Å så fløt løperne utover i et herlig skue!


Raskeste kvinne på 5km (1 runde) ble Ellen Aga Kildal, Herkules på 19:01 


 Andreas Minnesjord sørget for dobbeltseier til Herkules. 18:22 for løperen som er i 12-16 års klassen.   Det vil si at han er født minst 34 år etter at Kondis ble stiftet. 


Passering halvveis for 10km løperne. Her treffer vi igjen Karl Kristian Nilsen fra Kragerø Ski Runners som deler ut drikek til venstre. Det er Martin Nyenget (65) og Petter Rinde Øverland, kameratene fra flere års studier sammen på Lillehammer
som kommer først av alle.


Ikke mye tid for å stoppe her.


Men det er viktig å drikke, sjølom det i år var akkurat passe varmt. For 2-3 år siden var det så varmt at det var noen som fikk heteslag.


Vinnerne på vei mot mål.


 Jacob Yakoubi, Vidar lå helt i tet med unggutta etter en halv runde men det ble med tredjeplass for løperen i 40-49 år. 
35:56 var 28 sekunder bak vinnerne. 


Vi tar en liten pause mens løperne er ute å svir gresset. Sykkel-Knut er mannen som sørger for at folk kommer seg rundt på Jomfruland på den aller beste måten når en ikke skal spasere. Øya er stor og spesielt lang. For en billig penge kan du leie sykkel
for den tid du trenger den. 


Frode Melby fra Gjerpen løper inn til en 5.plass på 36:38


Det var flere langveisfarende på Jomfruland. Bl.a. en kontingent med Tyrvingløpere. Her er det Emil Arnekværn i G12-16 som stormer nedover bakke på vei mot 42:02


Men det var "senioren" i Tyrving som var best av Bæringene denne gang. Synøve Labråten gikk helt til topps på 10km med 45:00De 3 vinnerne på 10km: Petter Rinde Øverland, Sannidal  Synøve Labråtean, Tyrving og Martin Nyenget; Lillehammer


 Pia Sofie Måbø, Stathelle Ski/Grenland fikk samme plass som startnummeret med 45:19


Linda Waatevik, Gjerpen nr.4 totalt og vinner av klasse 50-59 år 47:19


 Disse jentene hadde lært av de voksne " Vi løper sammen til siste 500 metrene...og så spurter vi" Å det var akkurat det de gjorde. 
Vi fikk øye på dem mens de lå 10 meter bak denne karen....og så satte de bare på giret og spurtet som gale!


 Redningskvinnen på Jomfruland:  Trine L`Abèe-Lund ! kondis.no hadde hatt travle dager med Skagerakmila i Arendal på fredag, Kristinaløpet på lørdag og jobbet både natt og morgen før turen ut til Jomfruland på søndag. Det gikk fort i svingene og da  vi tok frem kamera etter ilandstigningen på Jomfruland, viste det seg at vi hadde lagt igjen batteriet til kameraet!!
Hvem kommer  så kondis.no i møte med sitt kamera som vi får låne mens hun løper joda 
Trine L`Abèe-Lund kvinnen som ble deltaker nr.6000 i Sognsvann Rundt Medsols og som kommer fra en ordentlig løpsfamile. Tusen takk for lånet av kamera Trine!


Havet er aldri langt unna på Jomfruland. Her er det Siv Hennie som foretrekker Iron Maiden fremfor havets brus. 
Hvme kommer her om ikke selveste Peter Kildal! Nei han er ikke i slekt med vinneren av 5km.
Derimot er han sjefen for løpet på Haga i Vinterkarusellen på Romerike. 
Dessuten sto han for arrangeringen av Haga Maraton på begynnelsen av 80-tallet.
Peter deltok på de 2 første Jomfrulandløpene i 1978-1979 hvor det kun var 10km og hvor starten gikk
i enden på Jomfruland.


Evyaard Nesheim løper forbi låvebrua. Det hun kanskje ikke vet er at løpet i de aller første utgavene hadde målgang opp ei låvebru! Norges eneste med slik målgang? Peter Kildal skal visstnok ha bilder fra den målgang så vi får håper å få det etterhvert.


Blant de langveisfarende var Are Aarebrot, Kjelsås IL Aarebrot som deltar mye på Sognsvann Rundt Medsols hadde som målsetting å løpe på 41 minutter, det klarte han ikke det ble 42:23. Trøsten fikk være at det ble klasseseier!


 Som klassevinner stakk du avgårde med en av disse fine løperne. Men10-års klasser i et løp med 300 deltakere, det er ikke bra. Heller ikke at 12-åringer konkurrerer med 16-åringer. Kondis minner om vår anbefalte klasseinndeling, med mye bedre inndeling mellom unge utøvere og fem-årsklasser for de eldre. Vår klasseinndeling finner du HER.


Der det er resultatlister er Kondis.Charmøretappe har de ikke i Jomfrulandsløpet , men charmørdeltaker hadde de!
Philip Howatson  


Hva skal en med charmøretappe når hele løpet er charmerende idyllisk? Et lite blikk til høyre like før mål og du får dette synet.  At du kommer i land kl.11:00 og har 3 timer til løpet går er helt suverent! Du kan gå på besøk i det gamle tårnet, gå på kunstutstilling og vandre i fjøra. Familie og turidyll. I kondis sitt 50-års jubileum i 2012 kom kondis.no seg endelig ut på Jomfruland. Ikke la det gå lang tid før DU tar turen ut dit!