Henrik Ingebrigtsen imponerte da han dagen i forveien kvalifiserte seg til EM-finalen på 1500 m. Da kontrollerte han inn til en 4. plass. Etter kvalifiseringeløpet lovet han at han i finalen ikke ville stoppe på 4. 21-åringen holdt ord - og det til de grader - da han på en svært overbevisende måte løp fornuftig og taktisk underveis, og leverte en avslutning ingen av hans 11 konkurrenter klarte å svare på. EM-gullet var sikret og målsettingen nådd.

- Kroppen fungerte godt. Jeg hadde veldig god fart ut av siste sving og hadde et teknisk bra oppløp. Avslutningen min i dag var vel omtrent som gårsdagens kunne vært dersom jeg da hadde hatt klar bane. Rytmen og steget satt godt, og jeg kjente at jeg hadde større fart ut av svingen enn de som lå foran meg. Det var en herlig følelse, sa en strålende fornøyd Henrik Ingebrigtsen. 

- Når visste du at gullet ville bli ditt?

- Man er aldri sikker før man har krysset målstreken. Det siste pappa sa til meg før jeg gikk inn i callroom var at løpet ikke var over før streken var krysset. Det gjelder uansett om man er først eller sist. 

- Jeg har nok hatt bedre bein enn i dag, men ikke i mesterskapssammenheng. Jeg har gjort mye rett treningsmessig fram mot dette mesterskapet, så kroppen er veldig bra for tiden. Jeg var litt nervøs da jeg gikk fra hotellet i dag, men hadde en god følelse. 

- I går satt jeg på hotellrommet og analyserte konkurrentene mine for å prøve å finne min største utfordrer. Men jeg kom egentlig ikke fram til noen som jeg så som min største trussel. Sett i ettertid var det kanskje et godt tegn, smiler han. 

- Kvalifiseringsløpet mitt i går ga meg også en veldig bra trygghet. Det var en god følelse å ha i kroppen da jeg stilte til start i dagens finale. 

- Målet var hele tiden gull. Ingen trener for å bli nummer to. Så det var 12 stykker på startstreken i dag som gikk for gull. 

- Løpet var på ingen måte perfekt, men ut ifra hva som skjedde tror jeg nok at jeg gjorde ganske perfekte beslutninger underveis. Men jeg måtte tenke hele veien på hva som skjedde og hva jeg skulle gjøre videre, avsluttet EM-vinner Henrik Ingebrigtsen.

Resultater nederst i artikkelen 

Alle Kondis-reportasjer fra EM 2012


Henrik Ingebrigtsen med medaljen rundt halsen på toppen av seierspallen. (Foto: Bjørn Johannessen)


Henrik Ingebrigtsen har all grunn til å juble over EM-gullet. (Foto: Rolf Bøhn)


Ingebrigtsen gikk offensivt ut og sørget for å ligge langt framme i feltet. (Foto: Rolf Bøhn)


  Passering 1000 m. (Foto: Rolf Bøhn)


Mye dramatikk underveis, og flere fall. Her etter 1000 m. Det var også to som gikk i bakken 200 m før mål. Ingebrigtsen unngikk begge situasjoner. (Foto: Bjørn Johannessen)


  Det ble til tider trangt for Henrik Ingebrigtsen innerst ved lista. (Foto: Rolf Bøhn)


Ingebrigtsen legger seg ytterst på oppløpet og løper forbi alle konkurrenter... (Foto: Rolf Bøhn)


  ...og kan strekke armen i været som vinner. Carvalho tar sølv, mens Bustos (bak Ingebrigtsen) tar bronse. (Foto: Rolf Bøhn)


 Europamesteren på 1500 m. (Foto: Rolf Bøhn)