Hans Kristian Fløystad var i tet ved passering 1200 m, men måtte se to tyskere passere på de siste 300 meterne. De tre første rundene hadde gått på 63, 65 og 61. Så ble farten for alvor skrudd opp, og Hans Kristian løp de siste 300 meterne på 41,5 sekunder. Løpet ble vunnet av Florian Orth på 3.47,39.

Norge stilte også lag i en stafett der tre juniorløpere delte 3000 m mellom seg. For Norge løp Håkon Mushom, Andreas Roth og Emil Oustad, og hver av dem løp fem etapper. Håkon Mushom var uheldig og falt, men likevel var det mindre enn 5 sekunder opp til Tyskland som vant.

Diamond League-stevnet innebar gjensyn med mange av gullvinnerne fra VM, og flere av dem viste at de hadde tatt vare på formen. Vivian Cheruiyot vant 5000 meteren på 14.30,10 - etter en siste 1000 meter på sterke 2.41. Sammen med fire andre kenyanske jenter sørget hun for femdobbelt kenyansk triumf.

Kenyansk jubel ble det også på 3000 m hinder for menn. Her spurta VM-vinner Ezekiel Kemboi fra landsmannen Paul Koech og vant på 8.07,72.

Også på 1500 ble det kenyansk seier - sjøl om den ferske verdensmesteren Asbel Kiprop ikke viste storform og ble nummer sju. Nixon Chepseba, som ikke deltok i VM, vant greit på 3.32,74 foran landsmennene Silas Kiplagat og Haron Keitany.

På 800 m for kvinner var gullvinneren fra VM, Mariya Savinova, igjen best. Den russiske jenta lå langt bak etter første runde, men kom sterkt på slutten og spurtbeseira Alysia Montano fra USA og Jennifer Meadows fra Storbritannia. Castor Semenya virka ikke å være helt i form og måtte  nøye seg med femteplass. Fem jenter løp under 2 minutter, og Savinovas vinnertid var på 1.58,27.