Den 21. utgaven av Hytteplantesten ble arrangert i fantastiske flotte forhold på Eggemoen. Løypa som er kontrollmålt av Kondis, hadde blitt kosta og raket, så forholdene lå godt til rette for de 217 løperne som stilte opp til start. De 217 fordelte seg til 147 herrer og 70 kvinner.

Hytteplantesten starter på en veldig bred vei, en gammel taxestripe fra krigen, noe som gjør at løperne står veldig bredt. Så mange løpere kommer godt ut i starten og farten blir ofte veldig stor på den første kilometeren. Gishe Abdo Wako, som hadde tatt turen til Eggemoen for 3. gang, hadde annonsert før løpet at han i år var på rekordjakt. Han tok teten ut fra start og fikk raskt en luke ned til Andreas Myhre Sjurset fra SK Vidar, som igjen fikk en liten luke ned til Kristian Monsen fra Ull/Kisa.

Etter 1,5 kilometer måtte Andreas resignere litt på tempoet til Gishe og luka ned til Kristian holdt seg stabil hele veien til mål. Når Gishe kom inn på oppløpet var det klart at han kom litt for seint for å sette ny løyperekord. Men han leverte en fin spurt og passerte målstreken på sterke 14:56, bare 9 sekunder bak rekorden til Dadafo fra 2013. Etter løpet spekulerte Gishe med at åpningsfarten kanskje hadde vært noe høy, uten å legge alt for mye skyld på akkurat det. Men neste år var han klar for å prøve seg på rekorden igjen.

Kristian Monsen klarte aldri å gjøre noe med luka som Andreas Myhre Sjurseth hadde skaffet seg. Andreas kunne derfor løpe inn til dagens nest raskeste tid med 15:32 og Kristian fikk 3. plassen med tiden 15:45.

Etter Kristian kom løperne som en persle på snor. Beste lokale løper fra Ringerike ble brannmannen Stian Håkonsen som løp inn på tiden 16:29 som holdt til en flott 7. plass. Vi må også få nevne den sterke prestasjonen til Magnus Tuv Myhre fra Jevnaker Ski som løper i klasse M 14-15 år. Han fullførte på sterke 17:26 som holdt til en fin 19. plass. Det var veldig gledelig å se alle de gode prestasjonene til de unge løperne som løp Hytteplantesten.

Det var også mange sterke løpere blant kvinnene. Og denne gangen var det Ida Meli Narbuvoll som var den sterkeste løperen. Hun vant løpet ved å fullføre løpet på 17:31. Dagens nest raskeste  løper ble Heidi Hestmark fra Namdal Løperklubb som fikk tiden 17:51. Den siste pallplassen gikk til maratonløperen Marthe Katrine Myhre fra SK Vidar som testa seg på en 5 km. Hun fikk tiden 17:59, og syns det var en fin trening mot neste maratonløp.

Ultraløperen Marte Pedersen som løper for arrangørklubben Hytteplan Sport, ble beste lokale kvinne med tiden 18:38.