Foto: Jonas Gjesdal, Varegg.

Med bare 2 jenter i 16  og 5 i 15.årsklassen ble det denne gang bare et heat i jenteklassen. 16.åringen Mari Aarskog Nesse fra Stord var den mest aktive her. Hun åpnet tøft og da svingen i delte baner var unnagjort kom hun ut på langsiden med et lite forsprang til 15.åringen Elina Drivenes. Også Mia Bjørlykke og Amalie Lekva hang seg på slik at disse fire dannet en kvartett.

Mari Arskog Nesse holdt tempoet oppe og hele veien og etterhvert var det bare kretsens beste 15 åring Elina Drivenes som greide å holde følge. Men hun var i realiteten aldri truet og kunne passere målstreken som vinner på fine 2.22,93. Elina Drivenes kom nærmest og vant J 15 år på 2.23,79. Amalie Lekva, som ble nummer 3 i heatet viser at hun er på vei tilbake og kan regnes med i UM om en knapp uke, tiden hennes ble 2.25,36.

Litt tyngre gikk det for Mia Bjørlykke, som har løpt sterkt på denne distansen i sommer, men i dag var det bare så vidt hun sikret 2.plassen da Anna Serine Røssland kom sterkt på slutten. Begge krøp over 2.30, en tid som er langt unna medalje i et UM. Heller ikke årets nykommer og UM mester i terreng viser medaljetakter en uke før UM, to svake baneløp ble helgens fasit for Christina Ellefsen Hopland.

Arrangøren hadde også valgt å samle samtlige gutter i et stor heat, en utfordring med tanke på at 16 mann er i største laget på en 800 m. Jonas Gjesdal fra Varegg dro opp farten fra start og hadde bestemt seg for at i dag skulle det gå fort. Lars Lunde skjønte raskt opplegget og tok ryggen mens resten av feltet fikk etterhvert trøbbel med tempoet. Jonas greide å holde toppfart hele veien, imponerende med tanke på at det langt fra var vindstille.
 
Dermed greide aldri Lars Lunde å få til sitt kjente taktomslag men hadde mer enn nok å holde følge. Jonas Gjesdal kunne dermed få sin velfortjente revansje på sin et år yngre konkurrent og samtidig melde seg på i medaljekampen i UM. Tiden ble fine 1.59,97. 

Lars Lunde ble nummer to i 16.års klassen på 2.01,60 mens 3.plassen gikk til 14. åringen Henrik Irgens Gravdal med ny pers på 2.05,16 som er nest beste tid i Norge for 14.åringer i år.

Vegard Austevoll vant 15 årsklassen på 2.06,42, men kjenner nok pusten i nakken av Stian Øvregaard Aarvik som nok en gang bare var tidelene bak. 

Tom Skjæråsen er også på vei tilbake mot formen da han vant 17.årsklassen (2.04,64) mens Jørgen Jensen Axelsen var best i 18-19 årsklassen (2.02,64).


Link resultater Gneistspelen Samleside Banestevner Ungdom


Start jenter 15 og 16 år, feltet godt samlet etter 150 meter.


Mari Aarskog Nesse tok kommandoen fra start.


Norges beste 15.åring på 5km, Christina Ellefsen Hopland fra Varegg sliter med formen for øyeblikket. Blir her passert av Gneist duoen Ingrid Næss Johansen og Anna Serine Røssland, begge løper 1500 m hinder og 2000 m i UM.


Mari Aarskog Nesse holder unna for Elina Drivenes som vinner J 15 år. Begge går et spennende UM i møte.


Mia Bjørlykke sikrer 2.plassen, bak kommer Anna Serine Røssland med en solid sluttspurt. Mia har nå en knapp uke på seg til å finne den gode 800 m formen til UM.


Solid løp av 16.åringen Mari Aarskog Nesse fra Stord. Kan fort bli en medaljekandidat i UM.


Pallen J 15 år. Mia Bjørlykke, Elina Drivenes og Anna Serine Røssland.


Det store feltet i gutteklassen passerer 150 meter.


Jonas Gjesdal har kommandoen.


Gneistløpere på rekke og rad, 14.åringen Henrik Irgens Gravdal er "hærfører" i feltet.


Fortsatt Jonas Gjesdal og Lars Lunde etter 500 m, resten av feltet har tempoproblemer.


En småforkjølet Andreas Iden prøver å kutte ned på forspranget.


Vegard Austevoll fra Kalandseid med Aleksander Lie og Stian Øvregaard Aarvik tett bak.


Jonas Gjesdal får revansje for nederlaget på 1500 m mot Lars Lunde, samtidig oppgraderes han til medaljekandidat i UM.


Lars Lunde på vei mot UM formen, taktisk er han blitt en mye bedre løper siden innendørssesongen.


Grei gjenomkjøring for Jørgen Jensen Axelsen, liker seg bedre når det blir litt lengre.


Også Tom Skjæråsen er på full fart tilbake, vinner G 17 år i dag.


Tvillingene Sondre og Erlend Mæland i hard kamp med 14.åringen Henrik Irgens Gravdal.


Vegard Austevoll (250) holder akkurat unna for Stian Ø. Aarvik(delvis skjult)  i kampen om seieren i G 15 år. Gneist duoen Anders Iden og Ole Martin Røssland holder akkurat unna for 15. åringene.


Under 2-blank for andre gang for Jonas Gjesdal.


Pallen G 15 år, Stian Øvregaard Aarvik, Vegard Austevoll og Christian Steen Orbrekk.


Pallen G 16 år, Lars Lunde, Jonas Gjesdal og Henrik Irgens Gravdal.