Rapport fra Bjarne Vad Nilsen:

Trond Arne Rugland (TFIK) deltok sist søndag i  Puma Complete Running 5. runde i Allerød utenfor København. I  helgen gikk siste runde av vinterturnering med DM 10 km. Traseen som ble løpt var en flat rundløype på 1811 m som ble løpt 5 ganger. Løypen hadde 5 slakke svinger som ikke førte til vesentlig fartstap, været var bra med sol og +6, men det var en noe generende vind på 4-5 m/s.

Rugland satset  friskt og var med i  tetgruppen fra starten, men siden han ikke trives med å  løpe i  tette felt i svingene dro  han deler av løpet etter 2 km. Hovedfeltet  besto etter dette  av 8-10 løpere siden 5 km ble passert på en såpass svak tid som 15.16.

Etter 7 km økte Morten Munkholm tempoet,  og Rugland måtte slippe teten. Tempoet ble deretter noe redusert etter 8,5 km, men han hold likevel god fart  inn til  mål og ble nummer fem på  ny  pers 30.17.

Morten Munkholm ble dansk mester  for tredje gang på  rad med tiden 29.59. Han løp nok ikke maks, men rykket etter 7 km avgjorde løpet og han kontrollerte feltet siden han  har en relativt god spurt.

Med  90-110 km uker løp og en del  langrenn var dette en god start på  sesongen for Trond Arne Rugland.  På  Hovden er det  fortsatt bra langrennsføre, og intervallene foregår på tredemølle med lange I 3-drag og noe kortere drag i lav I 4.  Intensiteten ble økt litt siste 3 uker med en økt/uke noe nærmere konkurransefart  med 1000 metre på 3.04-5 (på kalibrert mølle!). Med fortsatt progresjon i  treningen, dvs. økt løpsmengde, bør ikke 29-tallet være umulig på 10 km i  løpet av sesongen.

Teten  etter ca. 6 km. Morten Munkholm (31) vant med tiden 29.59,  nr. 2 ble Jesper Faurschou (1409) med 30,0.3. Rugland som ble nr. 5 på  tiden 30.17 sees helt til vestre i  bildet (1620). (Foto: Christian Madsen)