Tjømekarusellen er en forholdsvis ny løpskarusell (startet august 2014) som arrangeres med 9 løp pr år og som har vokst sakte, men sikkert i deltakerantall. Søndag ble det, i den 20.utgaven, satt ny deltakerrekord med 40 løpere. Det er to "hoveddistanser" på 6,1 km og 2,25 km, i tillegg til et barneløp på 350 eller 700 meter (valgfritt 1 eller 2 runder rundt skolebygget). Barneløpet er for barn fra 0 til 12 år, men 11- og 12-åringer kan også delta på 2,25 km, dersom de ønsker det.

Deltakerne fordelte seg med 19 løpere på 6,1 km, 8 på 2,25 km og 13 barn i barneløpet.

Barneloep.jpg
Tjømekarusellen innledes alltid med barneløp kl 12.00. Alle foto: Beathe Skog Hansen.

Etter at de yngste løperne hadde innledet ballet med god innsats og massevis av løpeglede, var det de litt eldre sin tur til å måle krefter. Først i mål var naturlig nok de som løp den korteste distansen, 2,25 km. Aller raskest var debutant i Tjømekarusell-sammenheng, Hege Pedersen fra Tønsberg. Hun løp de 2250 meterne på 9.18, noe som er ny løyperekord da dette var første gang løypa ble løpt motsatt vei. Det er foreløpig usikkert hva denne reverseringen av løypetrasé vil ha å si for løpstidene, men arrangøren hevder hardnakket at den "nye" løypa er raskere. Så vil tiden vise det faktiske utfallet.

Hege_Pedersen.jpg
Hege Pedersen vant 2,25 km på 9.18.

Loepeglede.jpg
Marthine Skotte (nr 20) og Mathilde Moe Halvorsrød (nr 16) demonstrerer løpeglede i praksis gjennom hoppende kryssing av målstrek etter 2,25 km.

Normalt sett er det den lengste løypa på 6,1 km som tiltrekker seg flest deltakere. Så var også tilfellet denne gang med rekordhøye 19 stk. Det var på forhånd kjent at løyperekorden på 22:41 tilhørende John Frisli Jahre fra Tjøme Løpeklubb skulle bli satt under press da forhåndspåmeldingen bar bud om et sterkt startfelt. Frisli Jahre var selv med i feltet, men seierskampen skulle denne gang vise seg å stå mellom Øyvind Pedersen fra Tønsberg Triathlonklubb og Ole Kulbraaten fra Tønsberg Friidrettsklubb. Etter en durabelig batalje var det Pedersen som til slutt kunne juble for seier med tiden 22:45, kun fire små sekunder foran Kulbraaten på 22:49. To solide tider som plasserer seg som hhv nr 2 og 3 på Tjømekarusellens Topp 10 siden starten i 2014.

Oeyvind_Pedersen.jpg
Øyvind Pedersen sjekker tiden etter at han har løpt i mål som seierherre på den lengste distansen.

Flest deltakelser av de 20 gangene løpekarusellen på Tjøme har blitt arrangert hittil, er Morten Almquist som etter søndagens løp står bokført med alle 20!

Morten_Almquist.jpg
Morten Almquist kom på 6.plass i sitt 20. karusell-løp. Tiden ble også meget sterk. 24.51 er ny pers med 54 sekunder!

I kvinneklassen stilte 5 deltakere. Seierskvinne ble Gunnhild Solli Haukaas fra Tjøme Løpeklubb som vant på 26.48. Dette er den tredje raskeste tiden som er prestert av en kvinne i den lange løypa. På andreplass fulgte Elisabeth Yoo-Mee Tjugen, også hun fra arrangørklubben, på tiden 29.11.

Gunnhild_Solli_Haukaas.jpg
Gunnhild Solli Haukaas perset med 1 og et halvt minutt etter å ha løpt den samme løypa på 28.10 i august 2014.

Blant kvinnene er det Beate Husby som står oppført med flest deltakelser. Hun har bare misset 1 løp så langt og står dermed bokført med 19 gjennomføringer.

Beate_Husby.jpg
Beate Husby er fast inventar på startstreken når Tjøme Løpeklubb arrangerer karusell.

Alle resultater fra Tjømekarusellens 5.løp - 15.mai 2016
Tjømekarusellens Topp 10
Tjømekarusellens Adelskalender

Tjømekarusellen tar nå en pause og er tilbake søndag 14.august. Tjøme Løpeklubb retter nå all oppmerksomhet inn mot klubbens hovedarrangement Skjærgårdsløpet Verdens Ende som arrangeres på sydspissen av Tjøme søndag 12.juni. Du finner løpet, sammen med en rekke andre arrangementer i sommerfylket Vestfold, på terminlista på kondis.no.