Grancanaria Vikings: Katarina Skaufeldt og Lørenskogekteparet Cecile Karlsen/Johan Holmgren

Ekteparet Cecilie Karlsen og Johan Holmgren fra Lørenskog har nettopp feriert på Gran Canaria... Et ultraløp over 85 kilometer var turens naturlige høydepunkt for ekteparet som i løpet av inneværende år har debutert som ultraløpere. Cecilie debuterte i Kristins Runde over 75 kilometer i Nordmarksterreng i juni, mens Johan debuterte da begge løp Romerike 6-timers i august.

Deres "internasjonal ultraløpdebut" fant sted på Gran Canaria to uker siden. Kondis.no/romerike utfordret sprekingene til å skrive litt om opplevelsene i det 82 kilometer lange og svært kuperte "Ultra-trail Challenge Gran Canaria".

ULTRA TRAIL CHALLENGE GRAN CANARIA
En liten rapport fra vårt høsteventyr
av Johan Holmgren, Lørenskog

Et løp som krysser Gran Canaria fra Mogan til Las Palmas, 82km over noen av øyas høyeste topper. Løypa går på teknisk krevende stier gjennom et underbart landskap.

Arrangementet har tre distanser å velge mellom;
45 km (fra toppen og ned)
82 km (GranCanaria på tvers)
175 km løypa.

45 km og 82 km kan man løpe alene eller som team, 175 km må gjennomføres som et team bestående av to løpere.

Vi, team Grancanaria vikings bestående av Katarina Skaufeldt, Alejandro, Cecilie Karlsen  og Johan Holmgren hadde bestemt oss for at ta utfordringen på 82 km, noe som vi har tenkt på en lengre tid.

Teamet har vi forskjellige løpsbakgrunn. Alejandro og Katartina trener og løper mest i fjellene. Mens Cecilie Karlsen og Johan Holmgren har mest erfaring fra maraton distanser.

Dessverre skadet Alejandro seg da han falt på en treningstur i Lofoten tidligere i høst og måtte stå over løpet, men bistod oss som support sammen med Kjersti Skaufeldt (Katarinas tvillinsøster).

Løpet

Den 23 oktober kl 0530 var Grancanaria Vikings og support (Alejandro og Kjersti) på plass i Mogan. Her ventet vi spent sammen med mange andre ultraløpere.

Kl 0600 gikk startskuddet og vi løp de to første kilometerne på asfalt. Etter vi forlot asfalten gikk det rett over til teknisk stiløping nede i et uttørket elveløp. Her begynte også stigningen.

Hundrevis av ultraløpere formet en rød lysende ”ultraslange” opp fjellsiden med de obligatoriske røde ”baklys (se bildet til venstre, red anm).

Vel oppe over første bratte stigningen så begynte det å bli lyst og et underbart landskap åpnet seg foran oss. Herifra var det mange små topper å bestige før vi kom til toppen (38km), noen så bratte at vi måtte bruke tau.  Turen opp til løpets og øyas høyeste punkt tok oss ca 8 timer. Her var det en matstasjon med pasta og risretter, godt brød og masse drikke av forskjellige slag. Etter en liten pause så satte vi kurs nedover.

"Noen bakker var så bratte at vi måtte bruke tau"

Godt utrustet for løping i mørket...

Variert terreng

Etter ca 15km variert terreng, hovedsakelig nedover, kom det en meget teknisk bratt nedoverbakke i ca 5km før vi måtte gå løs på løpets siste fjell. Vel over dette siste tekniske fjellparti så gikk resterende del av løypa i et uttørket elveløp med noe asfalt innimellom. 

Etter 79 km kom vi inn i Las Palmas by, og løp de siste kilometrene på en strandpromenade før vi var i mål.

Teamets mål var å fullføre og oppleve ”The Challange” sammen.  Vår taktikk var enkel; gå raskt oppover og løpe nedover. Vi fullførte på 16 timer og 15 minutter.

Mange som brøt løpet

Det var et stort antall som måtte bryte av en eller annen grunn. En av grunnerne kan ha vært at løypa var dårlig merket, og det var lagt opp til at man skulle bruke GPS. Hvis ikke var risikoen for å løpe feil stor, noe mange fikk erfare.

Selv løp vi feil ett sted, men det utgjorde heldigvis ikke mer enn 1 km. 

Med vennlig hilsen
Gran Canaria Vikings
Katarina, Johan og Cecilie

 

Kort oppsummert var dette et stort eventyr for oss alle.  Som kan godt anbefales.

...kommentarer overflødig...
Flotte fjellformasjoner...
Litt asfalt innimellom... her på en kilometer lang omvei (feilløping) på siste del av løpet.