Østmarka triathlon stod for et flott arrangement i helgen. Det rapporteres om trygge og fine forhold i løypene. Og ikke minst gode prestasjoner blandt utøverne.

I stålende sol ble løp Elin S. Fylkesnes inn som klar vinner. Seieren var overlegen ikke minst etter en sterk prestasjon på syklingen.

Kampen om 2. plassen ble litt mer spennende. Kristin Lie dro det lengste strået og vant knappe 19 sekunder foran Karianne G. Søfting.  Karianne ledet klart etter første løpeetappe, men kom litt til kort på sykkeldelen. Her var Elin klart sterkere enn de to bak. Vinnertiden ble på 2:06:16 foran Kristin på 2:09:56 og Karianne på 2:09:17.

Konkurransen besto av 10 km løping, 40 km sykkel og til slutt 5 km løp

Elin var også fjorårets vinner. Her kan du lese om NM fra i fjor: NM 2011

Vinner Elin S. Fylkesnes i godt driv på sykkelen.                                                                                         Foto: Dag Oliver

Hos herrene ble oppgjøret om kongepokalen meget jevnt. Oppgjøret stod mellom Sagene IF og SK Vidar. Seieren og kongepokalen gikk til terrengsyklist og tidligere vinner av Norseman, Lars Petter Stormo fra Sagene IF.  Vinnertiden ble 1:50:15, åtte sekunder foran lagkamerat Carl Fredrik Hagen  på 1:50:23. Maratonløperen Øystein Sylta fra SK Vidar ledet etter første løpsetappen, men tapte over fire minutter på sykkeletappen. Han tok kraftig inn på siste løpeetappen og tok bronse bare 20 sekunder bak NM-vinneren.

Her er mellomtidene underveis som viser at Lars Petter Stormo og Carl Fredik Hagen løp og syklet omtrent like fort, men Øystein Sylta var suveren i løpsdelene, men litt for langsom i sykkeldelen til å ta gullet. En spennende debut for Øystein, som løp maraton på 2.16 bare for 14 dager siden.