VM-kravet på 3000 m er 9.53,00, og Thea Krokan Murud er dermed kvalifisert til U18-mesterskapet som går i Lille i Frankrike 6.-10. juli. I stevnet på Lillehammer persa hun med nesten halvminuttet, og løpet førte henne også opp på andreplass på den norske årsstatistikken, bak Runa Skrove Falch.

Thea Krokan Murud er en allsidig utøver som er i Norgeseliten både i løping og langrenn. I fjor høst ble hun nummer fem - og best av de norske - i nordisk mesterskap i terrengløp. I UM terrengløp på heimebane på Lillehammer gikk hun helt til topps. På ski har hun sølvmedalje fra ungdoms-OL, og hun er tatt ut på Skiforbundets impuls juniorlag.

Det ble også løpt fort på 1500 meteren på Lillehammer. Emil Oustad holdt unna for Gishe Abdi Wako og vant på 4.00,98 med Wako bare 22 hundredeler bak. Tredje beste tid hadde 17 år gamle Eirik Bråten Richtenberg med 4.08,91. Bare 13 år gamle Mari Nordlunde løp på 5.05,26 og var raskest av jentene.