Turrennsesongen har så langt vært utfordrende med sein vinter og tidlig vårløsning mange steder. Langs kysten fra Bergen og nordover har det vært så tørt at både skog- og lyngbranner har herja.

I lavlandet østafjells har det vært mer enn nok nedbør, men mye av den har kommet som regn. Dermed har flere skirenn blitt avlyst, utsatt eller flytta.

Nå medler Utleira IL i Trondheim at Stærk På Ski, som skulle gått lørdag 1. mars, er blitt avlyst. Utleirarennet samme dag blir flytta til Selbuskogen. 

Nordfjellrennet i Overhalla i Nord-Trøndelag skulle gått 2. mars, men er blitt utsatt til 23. mars - i håp om at det vil komme nok snø til da. 

Sørkedalsrennet i Oslo ble først utsatt fra 4. januar til søndag 23. februar på grunn av snømangel. Nå er det nok snø, men utfordringen er at det er så vått med åpne bekker og myrer der løypa normalt ville gått, at traseen må legges om.  

Loypekartet.jpgSlik vil løypa til Sørkedalsrennet trolig bli seende ut. 


Utsettelser og endringer påvirker deltakelsen, og Sørkedalsrennet hadde per i går bare 60 påmeldte løpere. I fjor fullførte 378, og sjøl med god etteranmelding vil ikke det tallet bli nådd. Med værmelding somforteller om om mildvær og regndrypp, får ikke arrangøren akkurat drahjelp i innspurten. 

Men det skal også tas med at mange turrenn går som normalt. I innlandet i Sør-Norge er det usedvanlig mye snø og tilhørende flotte skiforhold. Så mulighetene finnes om en vil oppsøke dem.