Tidenes mest orginale maratonløp? Ihvertfall er det et høyst uvanlig maraton som finner sted siste dag i mai i Hjartdal i Telemark.

- Ideen til løpet kom ved at jeg løp rundt og rundt fjøset i fjor mens jeg brukte traktoren til å røre opp gjødselkummen.  Hadde ingen planer enn å løpe langt, men skjønte etterhvert at det ble et maraton, forteller Dag Olav Tho, initiativtakeren til løpet til Kondis.

En runde er omtrent 170 meter noe som gir ca. 250 runder.
--Regner med at dette er "litt smalt", men desto mer eksklusivt! Hvor mange har gjort noe lignende? Trolig ingen andre... forteller Dag Olav
Foruten maraton blir det også halvmaraton og 5km. Egne klasser for barn også.

Godt med sposning og premier
Takket være god sponsing fra Hjartdalbanken, Sweco, Tine, Anton sport, Notodden fotballklubb, og Hoka, blir det flotte deltakerpremier og uttrekkspremier. (Ikke premier for plassering)
Det er gratis å delta, men begrenset antall deltakere pga av løypa. Det er grusvei rundt hele fjøset med unntak av noen få meter med betong.
Akkurat som på 24-timers ultraløping blir det endring i løpsretningen underveis for å unngå slitasjeskader på de lengste distansene.

 

Starttider
Barneløpet starter klokka 10.00. 5 km starter (tidligst) kl 10.30, maratondistansene starter (tidligst) 11.30.

Det er kiosksalg av og for J13 laget til Hjartdal IL som er Hjartdals første lag til Norwaycup (kun kontanter)

Motorsagshow
Når marathondistansene har kommet i gang, vil det bli et "motorsagshow" av "treklatreren" Henrik Kjeldsen. Det er også mulig å hilse på dyra til Teleros samdrift. All grunn til å ta med familien til Hjartdal og kose seg denne søndagen.
 
Påmelding
Påmelding til dagolav2@hotmail.com, skriv navn, bopel, alder / distanse og str t-skjorte.

dritvognisoloppgang_640.jpg