574 løpere sto på startstreken på 5-kilometeren i Knarvik søndag. Mange av dem var unge, gode løpere. Alle på topp-ti-lista for menn var ungdomsløpere fra 16 til 22 år!

I fjor vant Erik Hovlandsdal og satte løyperekord med 14.53. Han slo da Marius Vedvik med to sekunder på oppløpet. Søndag var Marius tilbake for å slå rekorden. I følge det digitale klokka satt opp ved målportalen klarte han det også med fire sekunders margin. Men den klokka var ikke godt nok synkronisert med tidtakingssystemet og sluttida til Marius ble derfor 14,53 og dermed "bare" en tangering av løyperekorden.

Ingressbildet: Marius Vedvik jakter løyperekorden. (Foto: Jørgen Pettersen) TRYKK PÅ BILDET FOR STOR UTGAVE

For kvinner var Hilde Aasheim helt suveren, men var langt unna sin egen løyperekord fra i fjor på 16.58. Hilde Assheim var i sitt livs form forrige helg hvor det ble NM-gull på 5000 m på 16.27 og sølv på 10.000 m. Hun var helt uten konkurranse av andre kvinner i søndagens 5-km-løpet og tok det nok litt piano.

Tekst: Jørgen Pettersen og Kjell Vigestad på stadion.

I tet: Marius Vedvik tok ledelsen direkte fra start.

5 km-starten: Hele startlangsida er fylt av løpere og de siste har ikke engang passert startseilet mens de første er allerede godt ute av stadion. Totalt 574 løpere stilte til start og fullførte Knarvikmilas 5 km.

Topp 10-resultater på 5 km

Pall herrer: fra venstre: Magnus Sirnes Hjellum nr. 2, Marius Vedvik nr. 1 og Halfdan-Emil Færø nr. 3.

10 Natalie Kjeseth Rath   K16-17 2 00:22:33

Alle resultater (Husk å velge 5 km som distanse)

Robert Bergstå fra Svarstad IL løper i klasse menn 20-22 på tiden 16.19. Det ga en sjetteplass totalt i herreklassen.

Fra venstre ser vi Jens Åstveit Larsen, tid 16.29, Håkon Kolstø i mørk overdel, tid 16.10, og med rød overdel Andreas Iden, tid 16.28. Alle tre nevnte løpere er under 20 år. Like bak skimter vi også med blå overdel, Ole Martin Eide Røssland, tid 16.30. Også Ole er under 20 år.

Fra Osterøy er det Hilde Aasheim som er første kvinne ved passering 2,5 km på damenes 5 km. Hun vinner for fjerde gang på rad. Tiden blir 17.35. Forrige helg ble hun norgesmester på 5000 meter bane i Tønsberg.

Christina E. Hopland fra Varegg løper jevne fine løp på 18-tallet. En tredjeplass totalt i kvinneklassen på 5 km med tiden 18.38. Bak følger unge Andre Seliussen  med 18.33. Han vinner årsklassen 12-13 år.

Marius Vedvik har klart å holde unna for konkurrentene med sin harde åpning. Planen var å riste dem av seg så tidlig som mulig og løpe sitt eget løp. De første 3000 meterene gikk unna på 8.50. Målet var å sette ny rekord i løpet. Med bare 250 meter igjen til mål kjemper Marius mot klokken.

Bare 19 sekunder bak Marius Vedvik, rett før mål, kjemper Magnus S. Hjellum og Halfdan E. Færø om andreplassen. De fulgte hverandre på dagens 5 km. Men Halfdan må gi tapt for Magnus like før Knarvik stadion. Tiden til Magnus blir 15.11.

Halfdan E. Færø tar tredjeplassen og fyller pallen med nok en Gular løper. Tiden til Halfdan blir 15.14.

Håkon Kolstå har fått  noen meter på en jagende Casper Stornes like før de skal inn på Knarvik stadion. De tar fjerde og femteplassen i herreklassen på 5 km.

Norna-Salhus løperen Jørgen Tvedt kommer inn til 16.46 og tar 10. plassen på 5 km.

Luftig i svevet med Jonas Dalland. Med tiden 17.04 blir han belønnet med 12. plassen på 5 km.

Generasjonsduell mellom Ove Bernes i blå overdel og Erik Johannessen Skrede. Yngst er best i mål på tiden 18.22 og Ove med 18.26.

Et stort felt med hundrevis av løpere trosset regnet på 5 km. Tett med mosjonister her ved  800-meterpassering i 5 km-løypen.

Mange måter å kle seg til mosjonsløp. Med styrtregn rett før start på 5 km tar damene ingen sjanser.

Kelsey Sletne er i fint driv med barnevognen. Hun klarer å fullføre på tiden 31.48.

Brede Sognnes fra Austrheim IL blir nummer fire i sin årsklasse gutter 12-13 år. Tid, 20.34.

Løping og mosjon gir glede. Arne R. Ramslien fra Knarvik IL klarer seg fint på tiden 22.24 på 5 km.