Meråker Mountain Challenge arrangeres for 3.gang i 2013, og nå er løpet flyttet fram i tid - til siste helg i juni. Løypa er 70 km med 3500 høydemeter.

Primus motor for løpet er Hallgeir Martin Lundemo, skitreneren som selv løper MMC dersom han ikke løper den betydelig lengre "The Twenty Six Peaks Extremity Race" som arrangeres samtidig.

For de som ikke kjenner Lundemo som skitrener, eller som den tidligere husverten til kameraten Petter Northug, husker han kanskje fra deltagelsen i "71 grader nord".

En kruttønne av en trønder - som etter mye motbør fra lokale reindriftinteresser omsider kan invitere til nok en utgave av MMC.

Løpets hjemmeside

Hallgeir raskest i meråkerfjella (2012)

Chris Forne knuste rekorden (2011)


Sakset fra hjemmesiden:
Velkommen til Meråker Mountain Challenge 29.06.2013
Vandrerløpet for alle som starter i Guddingsvika i Meråker og går i mål på Teveltunet. Fjelløpet passerer over 9 fjelltopper og er 70 km langt (kontrollmålt med Garmin 910XT august 2012) og starter lørdag den 29. juni 2013. Løpet starter 402 moh og løypas høyeste punkt er fjelltoppen Kjølhaugen på 1248 moh. Mål er 450 moh. Bli med og opplev flotte dager i en fantastisk natur over ni av Meråkers 26 tusemeterstopper. Les mer om den flotte men dog spektakulære løypa under løypebeskrivelsen. Påmeldingen er åpnet, meld deg på HER.


Vi har pratet med Hallgeir, som er svært glad for at løpet kan arrangeres lørdag 29. juni 2013. Selv om han enda en gang måtte kjempe mot interesser som ikke ville at løpet skulle arrangeres, kom han til slutt i mål - etter omfattende involvering av politikere og byråkrater.

TV2 og Northug?
Han forteller at løypa nå er kontrollmålt for andre gang og med en del justering oppgis løypa nå til å være 70 km. Antall høydemeter er ca 3.500 - eller nesten det tredobbelte av UltraBirken som arrangeres tre uker før MMC. Jeg jobber også med TV 2 og med å få alle Northugbrødrene på start, sier Hallgeir - som har flere tanker om profilering av løpet gjennom TV2.

Deltagerpakke
Startkontingenten i løpet er 1.200 kroner som inkluderer transport til startsted  (også henting/bringing på Værnes før etter løpet for de som har behov), proviant for hele turen, middagstasjon på Angeltjernhytta etter passert 6 topper, deltagerpremie, sikkerhet, oppbevaring av bagasje og Meråkerhonning på tube. Vi ordner også spesialpris på Teveltunet fjellstue på overnatting.

Noen detaljer:

  • To startttider: 
  •      Vandreklasse/ turklasse kl 08:00
  •      Konkurranseklasser kl 12:00
  • Hele løypa er godt merket
  • Flere drikke- og matstasjoner
  • Pengepremier til de beste kvinner/menn.
     

 

The Twenty Six Peaks Extremity Race
I tillegg til 9-toppersløpet Meråker Mountain Challenge arrangerer vi The Twenty Six Peaks Extremity Race (red anm 170 km). Her blir det rekord forsøk der vi håper å få rekorden fra New Zealand tilbake til Meråker, sier Hallgeir.

  • Extremløpet blir også åpent for alle (bare 2 personer i verden som har klart å fullføre til nå )
  • Rekorden til Chris Forne som skal slås er 26.51.10
  • Løpere som blir med på Extremløpet får også Meråker Mountain Challenge «godkjent» (selv om de måtte bryte ute i fjellheimen etter MMC målgangen)