Tekst med support fra Leif Abrahamsen

På ultradistansen løper man over 9 tusenmeterstopper, mens maratonløperne "bare" løper over 6 av toppene og halvmaratondeltagerne loper opp og ned til den siste tusenmeterstoppen "Huva".

Ultraøpet (70 km 3880 høydemeter) startet med oppmøte på Teveltunet 07.30.  Vi ble skysset videre med bil til innsjøen Feren der vi ble møtt av småbåter og sjefen sjøl Hallgeir-Martin som kunne fortelle at vi nå skulle krysse Norges 86 største innsjø, etter 20 minutter på en speilblank sjø kom vi til startområdet i Guddingsvika, en slette der den svenske generalen Armfeld hadde samlet 10.000 soldater før angrepet på Trondheim for 298 år siden, noe som ga løpet litt historisk sus.

- Fra starten gikk løypa rett opp gjennom våte myrer opp mot den første av de ni 1000-meterstoppene vi skulle over. Etter mye regn siste uke så var myrene svært våte,  vi løp mange steder med vann og søle til midt på leggene noe som gjorde løpet ekstra krevende. 90 % av løpet gikk i urørt fjellterreng med totalt fravær av klopper og stier. Dette kombinert med spektakulært terreng og strålende vær gjorde dette til en av mine fineste løpsopplevelser i kategorien "korte" løp, sier den erfarne ultraløperen Leif Abrahamsen

- Løypa var ekstremt godt merket og man så til en hver tid 2-3 orange merkepinner eller spraymerker foran seg uten å måtte løfte blikket. Dette er et løp jeg helt sikkert vil tilbake til, sier Abrahamsen.

-Hallgeir Martin utfordret meg til 26 peaks løpet neste år, så må det vel nesten bli en tur da, sier Abrahamsen om utfordererløpet det Hallgeir Martin Lundemo har utfordret ulike aktører i løpet over alle de 26 tusenmeterstoppene i Meråker. Chris Forne knuste rekorden

Her fraktes ultraløperne over Feren med båt. Det er ikke hvert år det er så fint vær som i år når denne transporten skjer (arrangørfoto).

Det var altså Morten Auset som vant ultraløpet, med løpets primus motor Hallgeir Martin Lundemo på 2. plass 36 minutter bak Auset og med John Marius Hegseth på 3. plass tre minutter etter Lundemo. Vinnertiden til Auset va 9:39. Den eneste kvinnelige deltageren måtte gi seg underveis.
Les mer om Morten på ronhill-norge

På maratondistansen var Mari Angell-Petersen raskest i kvinneklassen med tiden 6:52 mens Katrine Andersen ble nummer to på 7:08. Herreklassen ble vunnet av Ola Lindstrøm på 5:36 foran Olav Sem Østmo som løp på 6:03.

Opp/ned til Huva var Ida Hvidsten (3:55) klart raskest.

Se resultater lenger ned

På dette bildet før start har alle de tre beste ultraløperne kommet med. Fra venstre ser vi Morten Auset, John Marius Hegseth, Tommy Hagevik og Hallgeir Martin Lundemo (arrangørfoto).

Løpets hjemmeside

Løpets facebookside med mange flere bilder

En av deltagerne, Leif Abrahamsen, har oppsummert løpet på arrangørens facebookside:

-Meråker mountain Challenge 70 km og en haug med høydemeter unnagjort 😊 Takk til Hallgeir Martin Lundemo og alle de andre arrangører og funksjonærer for ett vått..., rått og usminket løp! Løypa gikk 10% på sti, 2 % på vei og resten i myrer, lyng og berg. Her var det ingen klopper i myrene, var det 50 cm vann og torv så løp vi i det!

Selv om selve løypa var røff og usminket så hadde de klart å få på plass den beste merkingen jeg har sett på ett ultraløp hittil, uten å måtte løfte blinket så man nesten til en hver tid 2-3 orange pinner eller spraymerker 20-30 meter frem, servicen var også upåklagelig med bemannede mat og drikkestasjoner på hver av de 9 tusenmetertoppene vi løp over.

Mitt eget løp gikk så som så. Hallgeir Martin utfordret meg før start før han forsvant som han hadde fanden i helene opp fjellsiden. For meg som liker rolige starter var det ikke verdt å henge på (tvilsomt om jeg hadde klart det også. Når jeg begynte å få i gang kroppen etter ett par timer var jeg null motivert til å konkurrere eller prestere så jeg bestemte meg for å nyte turen til det fulle isteden, og løp kontrollert gjennom på litt over 12 timer mens jeg nøt hvert minutt. Jeg har jo tross alt ferie.

Ola Lindstrøm vant maratonklassen for herrer (arrangørfoto)

Ida Hvidsten vant halvmaratonklassen (opp/ned til Huva  (arrangørfoto).