Mortenløpene fikk en gledelig oppgang i deltager antallet. Hele 126 fullførte i de flotte terrengløypene i Njåskogen. Gjesdal IL, med Morten Karlsen i spissen, hadde gjort en kjempejobb med å lage noen fantastiske løyper.

I den korte løypa på 2,25 km for de under 16 år var det ikke uventet at stortalentet Jakob Ingebrigtsen fra Sandnes IL vant suverent. Det ble ellers vist mye bra løping blant den yngre garde, og spesielt mange unge skiløpere hadde tatt turen for å løpe i dette flotte terrenget.
De voksne hadde to alternative løyper å løpe, enten 1 eller 2 runder i en 4,5 km lang småkupert løype. I den korte løypa var Tom Erik Halvorsen suveren i herreklassen. På plassene bak Tom Erik fulgte Thomas Hetland og den meget gode skiløperen Tor Joar Ravndal. I kvinneklassen var det et annet stortalent fra Sandnes som vant. Caroline Ziesler vant knepent foran GTI,s Lene Rørvik, mens Signe Emilsen tok 3 plassen.
I den lange løypa gjorde Asle Tjelta et kanonløp, han løp meget sterkt og pulveriserte sin to år gamle løyperekord. Dette lover godt foran neste helgs Siddisløp for Asle. Trond Idland tok en klar 2. plass foran Jan E Wergeland fra Sandnes IL. I kvinneklassen var det Kari-Anne V Billingstad som vant klart foran Jovei Mæland
GTI

Starten på miniløypa, og ivrig barn er i gang.                                  Foto:  Henning Wiig

Snart i mål på miniløypa.                                                                          Foto: Henning Wiig

Snart i mål.                                                                            Foto: Henning Wiig

Jakob Ingebrigtsen suveren i den 2,25km lange løypa              Foto : Henning Wiig

Tom Erik Halvorsen har lagt seg i tet på den 4,5km lange løypa.                    Foto: Henning Wiig

Caroline Ziesler vinner kvinneklassen i 4,5km løypa                                 Foto: Henning Wiig

Tor Joar Ravndal fra Gjesdal IL                                                                Foto: Henning Wiig

Sivert Wiig fra Gjesdal IL                                                       Foto: Henning Wiig

Starten på langløypa med Asle Tjelta i teten                                Foto: Thomas Hetland

Trond Idland inn til 2 plass                                                                     Foto: Thomas Hetland