Ingressfoto: Ifjor ble May Britt Buer, Gular IF nr.2 i Skåla Opp. Hun er påmeldt i år også, men deltar hun kan hun ikke representerre Norge interansjonalt.   Foto: Christian Prestegård

I et informasjonsskriv til langrenn.com sier Norges Friidrettsforbund at ettersom Skåla Opp ikke lenger er et løp arrangert av klubb tilsluttet Norges Friidrettsforbund vil utøvere som er aktuelle for representasjonsoppdrag ikke blir vurdert uttatt om de deltar i «Skåla Opp». Utøvere som blir vurdert som aktuelle for slike oppdrag blir nå varslet om dette.
Blant de påmeldte til Skåla Opp finner vi bl.a. Kirsten Marathon Melkevik, May Britt Buer, Merete Weng og Thorbjørn Thorsen Ludvigsen.

Fastsatt i utøverkontrakter
For utøvere som er under kontrakt med Norges Friidrettsforbund er det et krav og en forutsetning for at en skal bli vurdert til representasjonsoppdrag at en kun deltar i arrangement underlagt idrettens lovverk. Etter styrets oppfatning må samme kriterier gjelde også for utøvere i øvelser der en ikke har kontraktsutøvere som i motbakkeløp. Det er Norges Friidrettsforbund som tar ut og sender landslagsutøvere til mesterskap i motbakkeløp.

Her kan du lese hele informasjonsskrivet fra Friidrettsforbundet  til Langrenn.com